Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Pilten Açıklaması

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'un Basın Sözcüsü Selim Pilten, geçen hafta oynadıkları Tokatspor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek, bu maçtan sonra ligdeki bütün hakem performanslarını takip edeceklerini bildirdi.

Pilten, yaptığı yazılı açıklamada, önceki hafta oynadıkları Konya Anadolu Selçukspor maçında kendilerine gösterilen 8 sarı ve 1 kırmızı kartla birlikte verilen 2 penaltıya rağmen yenilmeyen takımlarının, son hafta evinde oynadığı Tokatspor maçında da gördüğü 2 kırmızı karta karşın maçı 2-2 sonuçlandırdığını belirtti.

Tokatspor karşılaşmasında kartların gösterilme dakikalarına dikkati çeken Pilten, "Maç 1-1 devam ederken 31. dakikada kasıt içermeyen bir ikili mücadelede hakemin oyuncumuza kırmızı kart göstermesi üzerine eksik kalmamıza rağmen 2-1 öne geçen ekibimize 60. dakikada ikinci kırmızının gösterilmesi manidardır. Ligde kalma mücadelesi veren Tokatspor ile şampiyonluğa oynayan Malatyasporumuz'un maçının genç ve tecrübesiz hakem Levent Balcı'ya verilmesi çok garip" ifadelerini kullandı.
Maçın skorunun hem üst, hem de alt sıraları yakından ilgilendirdiğini kaydeden Pilten, şu ifadeleri kullandı:
"Ligdeki diğer takımların da mağdur edilmemesi için hakem atamalarının özenli yapılması gerekiyor. Bu maçtan sonra ligdeki bütün hakemlerin performanslarını takip edeceğiz. Adeta hakem istatistiği yapacağız. Görevine yeni başlayan merkez hakem komitesi başkanı Yusuf Namoğlu'na güvenimiz tam. Sayın Namoğlu zaman içerisinde gerekli huzuru sağlayacaktır."

Kaynak: AA