Karatecilerden 2015 Yılın İlk Dereceleri Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu başarılı karateciler 2015 yılının ilk madalyalarını Sakarya’dan getirdi.


2014 yılında müzesine 49 derece kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler, 2015 yılında da aynı başarısını sürdürmek istiyor. Karate’de 2015 yılının ilk resmi müsabakasına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler üç dereceyle döndü. Karate Federasyonu tarafından Sakarya'da düzenlenen Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası hafta sonu yapılan final müsabakalarıyla tamamlandı. Sakarya Serdivan ilçesindeki Sakarya Spor Salonu'nda 56 ilden 2 bin 800 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü sporcuları da katıldı.

Beş gün süren şampiyonada Kocaelili karateciler bir şampiyonluk, bir ikincilik, birde üçüncülük kazandı. Yıldızlar kategorisinde 63 kiloda Enes Bulut şampiyon olurken, 45 kiloda Ferhat Ayaz ise Türkiye ikincisi oldu. Minikler kategorisinde 40 kiloda mücadele eden Ege Ergün ise Türkiye üçüncüsü oldu. Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.

Yıldızlar kategorisinde 63 kiloda Enes Bulut ile 45 kiloda Ferhat Ayaz milli takım kadrosuna girerek, 30-31 Mayıs tarihleri arasında Karadağ’da yapılacak olan Balkan şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Kaynak: İHA