Fenerbahçe Kupada Bir Üst Turda

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'ndaki 6. ve son maçında Bayburt Grup Özel İdare'yi 5-0 yenerek, bir üst tura yükseldi.

Grupta çıktığı 6 maçta 11 puana ulaşan sarı-lacivertliler, ilk iki takım arasında yer almayı garantileyerek, son 16 takımın mücadele edeceği bir üst tura çıktı.
Kupada E Grubu'nun lideri, yarın Kayserispor'un Altınordu ile yapacağı maçın sonucunda belli olacak. Kayserispor rakibini yenerse gruptan lider çıkacak. Fenerbahçe ise ikili averajda geride olduğu için, Kayserispor'un ardından 2. sırayı alacak.
Fenerbahçe, grup maçlarını, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamladı. Bayburt temsilcisi ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgiyle 7 puanda kalarak, kupadan elendi.
- Kupa golcüsü Webo
Maçta Fenerbahçe'nin üç golüne imzasını atan Webo, bu sezon kupada 5 kez rakip fileleri havalandırdı.
Sarı-lacivertli ekibin, rakibini deplasmanda 3-1 yendiği maçta da 2 gol atan Kamerunlu futbolcu, Bayburt Grup Özel İdare'ye iki maçta attıkları toplam 8 golün 5'ine sahip oldu.
- Gençlerden iki gol
Teknik direktör İsmail Kartal'ın, Fenerbahçe 21 Yaş Altı Takımı'ndan çok sayıda oyuncuya görev verdiği grup maçlarında, iki genç futbolcu golle buluştu.
Sarı-lacivertlilerin Kadıköy'de 2-1 yenildikleri Kayserispor maçında Caner Koca, bu akşam Bayburt Grup Özel İdare maçında da Ramazan Civelek A takım formasıyla gol attı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, maçın son 6 dakikasında yedek kaleci genç Erten Ersu'ya şans verdi. Mert Günok'u kenara alan Kartal, aynı zamanda maçtaki 3. oyuncu değişikliğini de yaptı.
Bu arada, maç öncesi ve maçın ilk dakikalarında tribünlerde yaşanan gerilim, olaylara karışan taraftarların uzaklaştırılmasının ardından yerini dostluğa bıraktı. Fenerbahçeli taraftarlar ile Bayburt Grup Özel İdare taraftarları karşılıklı centilmence tezahüratlar yaptılar.
Maçın ardından iki takım futbolcuları da Bayburtlu taraftarların bulunduğu tribüne giderek, onları selamladı.

Kaynak: AA