Bodrumlu Karatecilerin Büyük Başarısı

Sakarya’da gerçekleştirilen Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonasına katılan Bodrum Belediyesi Bodrumsporlu karateciler, 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak milli takıma girmeyi başardı.


Bodrumlu sporcular Mayıs ayında yapılacak olan Balkan Karate şampiyonasında ve 2015 yılı içinde yapılacak olan tüm uluslararası şampiyonalarda Milli formayı giyme hakkı kazandılar. Kayra Sezgin ve İsmail Tarım Türkiye şampiyonu olurken, Umut Altıntaş Türkiye ikincisi, İlayda Çakmak ve Enis Altıntaş Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Şampiyonayı değerlendiren Bodrum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü aynı zamanda takımın teknik direktörü Fatih Uzunlulu, kazanılan bu büyük başarının tamamen takım çalışmasının eseri olduğunu belirterek, “Milli takıma Bodrum’dan sporcu yollamanın gururunu yaşıyoruz,bilindiği gibi bir çok kötü alışkanlık madde ve teknoloji bağımlılığı gibi çağımızın sorunlarından çocuklarımızı korumanın tek yolu spordur, mutlaka her çocuğa uygun keyifle yapacağı bir spor dalı mevcuttur. Burada ailelere düşen görev çocuklarının severek yapacakları spor dallarını keşfetmelerine olanak sağlamaları ve bu yolda onları doğru yönlendirmeleridir” dedi.

Başarılı sporcular ve antrenörleri Fatih Uzunlulu kendilerine her zaman destek olan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’e, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan’a, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve Kulüp Başkanı Rıza Karakaya’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: İHA