Torku Konyaspor-fenerbahçe Maçından Notlar

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında sahasında Fenerbahçe'yi ağŸırladı.

AldığŸı kötü sonuçlar nedeniyle zor günler yaşŸayan Torku Konyaspor, 42 bin seyirci kapasiteli Torku Arena'da geçen hafta aldığŸı yenilgiyle taraftarını üzen Fenerbahçe ile karşŸılaşŸtı.
Süper Lig'de ilk kez 1988-89 sezonunda mücadele etmeye başŸlayan ve Fenerbahçe ile toplam 27 maçta karşŸılaşŸan Torku Konyaspor, sadece 2 kez galip gelebildi.
Fenerbahçe, rakibiyle yaptığŸı 27 lig maçından 25'ini kazandı. Sarı-lacivertli ekip, rakibine karşŸı ilk mağŸlubiyetini 2004-05 sezonunda şŸampiyonluğŸunu ilan etmesinin ardından aldı. Son hafta mücadelesinde rakibine deplasmanda 4-2 yenilen Fenerbahçe, geçen sezon, bu sefer ilk haftada yine dışŸ sahada 2-0 öne geçtiğŸi karşŸılaşŸmada 3-2'lik yenilgi aldı. Fenerbahçe'nin ligdeki toplam 85 golüne, Konyaspor 30 golle yanıt verebildi.

-Fenerbahçe'de 4 eksik
Fenerbahçe'de Torku Konyaspor maçı öncesi sakat ve cezalı oyunculardan dolayı 4 eksik bulunuyor.
Sarı-lacivertlilerde cezalı olan Volkan Demirel ve Caner Erkin, sakatlıkları bulunan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım Konya temsilcisi karşŸısında forma giyemedi.

-Sarı-lacivertlilerde 4 oyuncu ceza sınırında
Fenerbahçe'de 4 futbolcu derbi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Ligde üçer sarı kartları bulunan Egemen Korkmaz, Kuyt, Meireles ve Kadlec, Torku Konyaspor maçında sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşŸecek ve 23. haftada Galatasaray maçında forma giyemeyecek.

-Djalma sahada
SakatlığŸı nedeniyle Suat Altın İnşŸaat Kayseri Erciyesspor maçında forma giyemeyen Torku Konyaspor Djalma, iyileşŸmesinin ardından Fenerbahçe maçında ilk 11'de forma buldu.
Ayrıca Torku Konyaspor'da Mehmet Uslu, Selim Ay ve ǖmer Ali şžahiner sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşŸecek.

-Aykut Kocaman 1,5 yıl aradan sonra Fenerbahçe'ye karşŸı
Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, 1,5 yıl aradan sonra Fenerbahçe'ye rakip oldu.
Kariyerinde Fenerbahçe ile büyük başŸarılara imza atan Kocaman, futbolda "3 Temmuz süreci"nin ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörlük görevinden istifa etmişŸti. Uzun bir süre teknik direktörlüğŸe ara veren Kocaman, Torku Konyaspor'un teklifine "evet" diyerek takımın başŸına geçmişŸti. Kocaman, o zamandan sonra ilk defa Fenerbahçe'ye karşŸı başŸka bir takımın başŸında teknik direktör olarak rakip oldu.

-Fenerbahçe ile 19. randevu
Kariyerinde 5 ayrı takımı çalışŸtıran Aykut Kocaman, farklı takımların başŸında Fenerbahçe ile 18 kez karşŸılaşŸtı. Bu karşŸılaşŸmalarda 4 kez galip gelen Kocaman, iki beraberlik elde etti, 12 kez de yenildi.
2000-2004 yılları arasında İstanbulspor'un başŸında 8 kez Fenerbahçe ile karşŸılaşŸan Kocaman, sarı-lacivertlileri 3 kez yendi. Daha sonra Fenerbahçe karşŸısında galibiyet "suskunluğŸuna" giren Kocaman 4 yıl sonra 2008-2009 sezonunda Ankaraspor başŸında, sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 yendi. şžu ana kadar sarı-lacivertlilerinin karşŸısında 4 müsabakadan galip ayrılan Torku Konyaspor, beşŸinci galibiyetini Konya ekibinin başŸında almak istiyor.

-Maç öncesi kareografi
Torku Konyasporlu taraftarlar, geçen hafta Suat Altın İnşŸaat Kayseri Erciyesspor'a yenilen takımlarını desteklemek için Torku Arena'da kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Sarı lacivertli taraftarlar da kendilerine tahsis edilen tribündeki yerlerini aldı.
Torku Konyaspor taraftarı, Fenerbahçe maçı önce kareografi yaptı. Torku Konyaspor taraftarı maraton tribününde renkli kağŸıtlarla "1981 Konya" yazarken, kale arkasında ise "Bu aşŸk seninle güzel Konyaspor" ve "MağŸlubiyetler gelir geçer, yüreğŸinle oyna yeter" pankartlarını açtı.
 

Kaynak: AA