Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede ilaç satışı yapan marketlere ceza kesti.

Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ilaç satışı yapılan iş yerleri tespit edilerek tutanak yazıldı.
Zabıta ekiplerince el konulan ilaçlar imha edilmek üzere İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, yaptığı açıklamada, ilaç ve tıbbi ürünlerin satış yetkisinin sadece eczanelere ait olduğunu ve konuyla ilgili mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Eczane harici yerlerde ilaç satışının yapılmaması için denetimlere devam edeceklerini belirten Uçar, şunları kaydetti:
"Marketler, gıda toptancıları, benzin istasyonları gibi iş yerlerinde ilaç ve tıbbi ürün satışı yasaktır. Bu tür yerlerde satılan ilaçlar vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Yapmış olduğumuz denetimler bundan sonra da devam edecek. Ruhsatlarına aykırı bir şekilde ilaç satan iş yerlerine kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Vatandaşlarımız da eczaneler haricinde hiçbir yerden ilaç ve tıbbi ürün almamalıdır."
- ÇBSK, galibiyet serisine yenisini ekledi
Türkiye Basketbol Erkekler 3. Ligi B Grubu'nda mücadele eden Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) basketbol takımı, erteleme maçında karşılaştığı Melikgazi Belediye takımını 94-76 skorla mağlup etti.
Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmanın başlamasıyla kontrolü eline alan ÇBSK, 1. periyodu 33-16 üstün tamamladığı mücadelede, 2. çeyrekte de üstün oyununu sürdürüp devreye 53-36 önde girdi.
Maçın 3. ve 4. periyotlarında da üstünlüğünü koruyan ÇBSK, 3. periyodu 83-53 skorla geçerken, maçı 94-76 kazandı.
Batman Petrol ve Maliye Milli Piyango galibiyetlerinin ardından Melikgazi Belediyesi engelini de aşan Çorlu Belediyesi Spor Kulübü galibiyet serisini 3 maça çıkardı.
ÇBSK 18. hafta sonunda aldığı 7. galibiyetle ligdeki yerini sağlamlaştırırken, konuk ekip Melikgazi Belediye ise 16. maçında 14. yenilgisini aldı.
Müsabakayı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Serhad Çatalkaya da tribünde izledi.
- Belediye personeline seminer
Çorlu Belediyesi personeline Ön Mali Kontrol Yönetmeliği ile ilgili seminer verildi.

Belediye toplantı salonundaki seminerde Mali Hizmetler Müdürlüğü uzman yardımcıları Gökhan Kürkçü ve Fatih Yalaza, harcama ve ön mali kontrol hakkında sunum yaptı.
Sunumda, harcama süreci, burada yer alan görevliler ve sorumluları, harcama yaparken doğru bütçe kodlarını kullanılması ve yeterli ödenek olup olmadığının kontrol edilmesi, ödenek üstü harcama yapılmasının yol açacağı sıkıntılar, ön mali kontrolün niteliği ve önemi, yeni yönetmeliğin uygulanma esasları hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, seminerde yaptığı konuşmada, seminerlerin devam edeceğini belirterek, "Geçmişte mevzuatlar çerçevesinde hareket edildiğini hatırlatarak ileriki zamanlarda da yapılacak harcamalarda bütçe disiplininden taviz verilmeyecek. Herkes, kanunlarla çizilmiş tablo üzerinden hareket edecek. Bu tür bilgilendirme seminerlerimiz de artarak devam edecek" dedi.

Seminere Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı da katıldı.

Kaynak: AA