Beşiktaş-Liverpool

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Olimpiyat Stadı'nda Liverpool'u konuk edecek.

Beşiktaş-Liverpool
Saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Skomina'nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ile Robert Vukan yapacak. Andraz Kovacic ise dördüncü hakem olacak. Mücadeleyi Star TV naklen yayınlayacak.

UEFA Avrupa Ligi son 32 maçında geçtiğimiz hafta Liverpool'a konuk olan Beşiktaş, rakibine Balotelli'nin penaltıdan attığı golle 1-0 yenilmekten kurtulamamıştı. Maçta sarı kart gören Ersan Gülüm ve Motta cezalı duruma düştüğü için rövanş mücadelesinde forma giyemeyecek.

KAPALI GİŞE

Liverpool ile yapılacak maça siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterirken, karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükendi.Satışa sunulan 49 bin 359 bilet tamamen tükenirken, kombine kartlar, sponsor biletleri ve konuk ekip taraftarlarıyla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bin seyircinin olması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ NASIL TUR ATLAR?

İlk maçı 1-0 kaybeden temsilcimiz, her türlü 2 farklı galibiyette tur atlayan taraf olacak. Kartal 90 dakikayı 1-0 önde tamamlarsa maç uzayacak. Liverppol galibiyeti halinde, tüm beraberliklerde ve 1-0 dışındaki tek farklı (2-1, 3-2,4-3 gibi) Beşiktaş galibiyetlerinde ise deplasmanda gol attığı için Liverpool bir üst tura yükselecek.

ÜLKE PUANINI ETKİLEYECEK

Temsilcilerimizin bugünkü karşılaşmaları 'ülke puanını' artırmamız için büyük önem taşıyor Kötü senaryo, gelecekte lig ve kupa şampiyonlarının ön eleme oynaması anlamına geliyor!

Ülke puanı açısından son 4 sezonun en kötüsünü yaşadığımız dönemde Beşiktaş ve Trabzonspor'un karşılaşmaları ayrı bir önem kazanmış durumda. 12.'liğe düştüğümüz ülke puanı sıralamasında 1 basamak daha gerilersek gelecek yıllarda Avrupa Kupaları'nda ciddi sıkıntı çekeceğiz.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ
Cenk Gönen
Serdar Kurtuluş
Pedro Franco
Necip Uysal
Daniel Opare
Atiba Hutchinson
Veli Kavlak
Gökhan Töre
Jose Sosa
Olcay Şahan
Demba Ba

LIVERPOOL
Simon Mignolet
Dejan Lovren
Martin Skrtel
Kolo Toure
Jordon Ibe
Emre Can
Joe Allen
Alberto Moreno
Adam Lallana
Raheem Sterling
Daniel Sturridge