'Basketbolumuz İyi Yolda'

Fransa Birinci Basketbol Ligi'nde (LNB Pro A) mücadele eden Le Mans'ın Başantrenörü Erman Kunter, Türk basketbolunun iyi yolda olduğunu belirterek, "Türkiye'de ki takımların pek çoğu Avrupa'da önemli başarılar elde edebilecek düzeyde" dedi.

Erkekler FIBA EuroChallenge Kupası J Grubu'nun son maçında Muratbey Uşak Sportif ile karşılaşan Fransa Birinci Basketbol Ligi ekiplerinden Le Mans'ın Türk Başantrenörü Erman Kunter AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en zorlu ligleri arasında yer aldığını söyledi.

"Basketbolumuz iyi yolda" diyen Kunter, bu sezon ligin çok çekişmeli geçtiğini, başa oynayan takımların kalitesinin pek çok Avrupa takımından daha iyi olduğunu ifade etti.

Kunter,"Eskiden 3-4 takım arasında geçen lig bu yıl daha çekişmeli hale geldi. 7-8 takım başa oynuyor, diğer takımlar da bu takımlardan çok aşağıda değil. Türkiye Basketbol Ligi çok çekişmeli bir lig. Türkiye'de ki takımların pek çoğu Avrupa'da önemli başarı elde edebilecek düzeyde" dedi.

- "Lige sakatlıklarla başladık"
Fransa ligi öncesi takımının kötü bir hazırlık dönemi geçirdiğini, şansız sakatlıklar yüzünden istedikleri gibi başlayamadıklarını aktaran Erman Kunter, Fransa Liderler Kupası finalinde son topa kadar maçı kovaladıklarını ve rakiplerine iki sayıyla yenilerek kupayı kaybettiklerini aktardı.
Kunter, şöyle konuştu:
"Önemli 3-4 oyuncumuz hazırlık döneminde sakatlandı, ilk maçlarda bu oyuncularımızı hiç kullanamadık, uzun dönem eksik sahaya çıktık. Bu da takımın diğer oyuncularının üzerine fazla yük verdi. Zor bir sezon geçiriyoruz. Hala önemli iki sakatımız var, bir tanesi Mayıs'a kadar oynayamayacak. Bir kere işler ters gidince zor toparlanıyor. Kupada finali son top kadar getirdik, şimdi lige önem vereceğiz. Henüz ligin ortasındayız."
- "Bu sezon Beşiktaş'ta işler ters gitti"
Eski takımı Beşiktaş İntegral Forex'te başantrenör değişikliğine ilişkin olarak Kunter, Ahmet Kandemir ile daha önce çalıştığına işaret ederek şunları söyledi:
"Değişiklikler olabiliyor, antrenörlerin şansız dönemleri vardır, Ahmet'de böyle bir dönem geçirdi, sakatlıklar takımı olumsuz etkiledi. Oyun kurucu Engin'e çok yük bindi, Kerem'in sakatlığı uzun sürdü. Lofton'un sakatlığı zorladı, ligde zor bir lig kolay değil. Sakatlanan oyuncuların yerine oyuncu koymakta çok zor. İşler ters gitti Beşiktaş'ta, değişiklik yapıldı, gelen antrenörü değerli bir hoca. Takımlarda böyle şeyler olabilir. Yeni hocaya iyi şanslar dilerim."


Kaynak: AA