Ordu’dan Üç Türkiye Derecesi

Ordu’da yapılan Türkiye Gençler Judo Şampiyonası'nda Kocaelili judocular, bir şampiyonluk, bir ikincilik, bir de üçüncülük kazandı.


Ordu’nun Ünye ilçesinde 49 ilden 340’u erkek 242’si bayan olmak üzere toplam 582 sporcunun katılımıyla yapılan Gençler Ferdi Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor adına mücadele eden Kağıtsporlu judocular, bir birincilik, bir ikincilik, birde üçüncülük olmak üzere toplam üç derece kazandı. Üç gün süren şampiyona birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu.

2013 yılında Gençler şampiyonluğu sonrası sakatlanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un başarılı judocusu Mustafa Kuytak’ın mindere madalya ile döndü. Uzun süren sakatlığı sonrası 100 kiloda mindere çıkan Mustafa Kuytak zorlu rakiplerini yenerek bir yıl aranın ardından yeniden Gençler Türkiye şampiyonu oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu genç bayan judoculardan 70 kiloda Mihriban Öner Türkiye ikincisi olurken, 48 kiloda Tuğçe Beder ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Kaynak: İHA