Futbol Açıklaması

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Liverpool, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.

Tempolu başlayan ikinci yarının hemen başında Liverpool savunmasının yaptığı hatalarla sol taraftan yüklenen Beşiktaş, Demba Ba ve Olcay ile son vuruşlarda etkili olamadı. Bu dakikalarda Beşiktaş ceza alanında oluşan karambollerde ev sahibi ekibin tribünleri ayağa kalksa da skor değişmedi.
Mücadelede bir saatlik bölümün ardından iki teknik adam da oyuna müdahale etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, Oğuzhan'ı, Liverpool menajeri Roders da Balotelli'yi, ardından da Sterling'i sahaya sürerek, gol yollarında daha etkili olmaya çalıştı.
Maçın son 20 dakikalık bölümünde rakibini orta sahada karşılayan ve baskısını artıran Liverpool, istediği golü 85. dakikada buldu. Beşiktaş savunmasının kaptırdığı topla hızlı çıkan ev sahibi ekip, ceza alanında Ibe'nin düşürülmesiyle penaltı kazandı. Balotelli topu kaleci Cenk'in sağından ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda tempoyu düşüren ve skoru koruyan Liverpool, rövanş maçı için avantaj sağladı.
49. dakikada Beşiktaş kalesi büyük tehlike atlattı. Sağ kanattan hareketlenen Henderson'un ceza alanına gönderdiği topu kontrol etmede kaleci Cenk ve Franco anlaşmazlık yaşayınca, boşta kalan meşin yuvarlağı Lallana üstten auta gönderdi.
65. dakikada kazanılan serbest atışı kullanan Balotelli'nin vuruşunda, seken topu kaleci Cenk kontrol etti.
72. dakikada Sturridge'in kullandığı serbest atışta, kaleci Cenk bir kez daha barajı geçen topa sahip oldu.
76. dakikada Henderson'un ceza alanına yaptığı ortaya Lovren'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
84. dakikada hızlı gelişen Liverpool atağında topla ceza alanına giren Ibe, Beşiktaşlı Motta tarafından düşürülünce, hakem Szymon Marciniak penaltı noktasını gösterdi. 85. dakikada topun başına geçen Baletolli takımını 1-0 öne geçirdi.
89. dakikada Oğuzhan'ın ceza alanı içinden kaleye gönderdiği şutta, savunmaya çarpan topu kaleci Mignolet kontrol etti.
Karşılaşmayı Liverpool 1-0 kazandı.

Kaynak: AA