Vanlı Boksör Demirhan Başarıya Doymuyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Sporla Tanış" Projesi sayesinde 4 yıl önce Van Boks Takımı'na kazandırılan Azad Demirhan, elde ettiği başarılarla göz dolduruyor.

Yaşadığı maddi imkansızlıklar nedeniyle okuldan sonra semt pazarında yeşillik satarak ailesine katkı sunan, 4 yılda iki kez Türkiye Şampiyonu, bir kez de Avrupa ikincisi olan Demirhan, Artvin'de düzenlenen Yıldız Erkekler Ferdi Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü kez Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.
Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için küçük yaşta hem okumak hem de çalışmak zorunda kalan 13 yaşındaki Demirhan, elde ettiği başarılarla 2020 ve 2024'te düzenlenecek olan olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek kadroya aday oldu.
Sporcuların elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, daha önce katıldıkları bir çok şampiyonadan dereceyle ayrılarak Van'ı boksta marka haline getirdiklerini belirterek, Artvin'de de başarılı olmak için çok çalıştıklarını söyledi.

Şu ana kadar 250'nin üzerinde madalya ve kupa kazandıklarını anımsatan Öz, "Öncelikle ilimiz adına Artvin'de yapılan Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası müsabakalarında farklı kilo ve kategorilerde Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye üçüncülüğü dereceleri elde eden sporcularımızı kutluyoruz. İlimiz adına mücadele ettiği 48 kilo kategorisinde Türkiye şampiyonu olan sporcumuz Azat Demirhan ülkemizi 2016 Yaz Olimpiyatlarında temsil edecek olan kadroya davet edildi. Elde ettiğimiz başarıdan dolayı çok gururluyuz. Bize destek veren herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Artvin'de yapılan Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası'nda Van Boks takımı sporcularından, Ferdi Ürgün ile Barış Ürgün'de Türkiye üçüncüsü oldu.

Kaynak: AA