Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası

Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası, 12 ilden 160 sporcunun katılımıyla Van'da başladı

Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan "Gençler, Büyükler Bay ve Bayanlar Bölge Şampiyonaları"nın İstanbul, Yalova, Niğde, Ordu, Şanlıurfa, Van ile İçel'in Tarsus ve Muğla'nın Bodrum ilçelerinde yapılması kararı alındı.
Bu karar üzerine iki gün önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi spor salonunda başlayan Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan müsabakalarla tamamlandı.
Van'nın yanı sıra Bitlis, Elazığ, Malatya, Erzincan, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kars, Hakkari, Tunceli ve Erzurum'dan sporcuların katıldığı bölge şampiyonasında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Tahai Takımı'ndan 7 sporcu altın, 3 sporcu gümüş ve 7 sporcu da bronz madalya alarak 01-05 Mart 2015 tarihleri arasında Adana'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
Şampiyonada dereceye girenlere madalyaları Türkiye Muay Thai Asbaşkanı Okşar Taştan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Muay Thai İl Temsilcisi Halit Babat tarafından verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, 12 ilden sporcuların katılımıyla şampiyonanın bir ayağının Van'da yapılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

260 sporcunun iki gün boyunca derece elde edebilmek amacıyla elinden gelen gayreti gösterdiğini vurgulayan İnanç, "Farklı illerden gelerek birçok kategoride dereceye giren bütün sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyoruz. Adana'da yapılacak olan Muay Thai Türkiye Şampiyonası'nda katılacak bütün antrenör, hakem ve sporcularımıza başarılar diliyoruz" diye konuştu.



Kaynak: AA