23. Körfez Ulusları Kupası

Irak, "bütçe yetersizliğŸi" nedeniyle 2016 yılında Basra kentinde düzenlenmesi planlanan 23. Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliğŸi yapamayacağŸını açıkladı.

Irak Gençlik ve Spor BakanlığŸı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, bütçe yetersizliğŸi nedeniyle Ocak 2016'da Basra'da düzenlenmesi planlanan 23. Körfez Ulusları Kupası'na ev sahipliğŸi yapılamayacağŸı belirtildi.
Açıklamada, "21. turnuvadan bu yana 23. döneme ev sahipliğŸi yapmaya çalışŸtık ve tüm hazırlıkların tamamlanmasını, futbolcuları ve taraftarları en iyi şŸekilde ağŸırlamayı istedik. En iyi şŸekilde ağŸırlayamayacağŸımızı hissettiğŸimiz takdirde ev sahipliğŸinden çekilmeyi taahhüt etmişŸtik" denildi.
Irak hükümeti ve halkının turnuvaları ağŸırlamadaki isteğŸine rağŸmen ev sahipliğŸi yapılamayacağŸı için özür dilenen açıklamada, "Devlet bütçesindeki büyük açık nedeniyle komisyon oy birliğŸiyle ev sahipliğŸini kararını gözden geçirdi ve 24. dönem ev sahipliğŸi için başŸvuru yapılması kararı alındı" ifadelerine yer verildi.

FIFA'nın Irak yasağŸını kaldırmayı kabul etmesi ve 18 şžubat 2015'e kadar ev sahipliğŸi için teknik donanımın sağŸlanması şŸartıyla 23. Körfez Ulusları Kupası'nın, Ocak 2016'da Irak'ın Basra kentinde düzenlenmesi kararlaşŸtırılmışŸtı.
 

Kaynak: AA