Görme Engelli Judocular Olimpiyat Yolunda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporlu Görme Engelli iki milli Judocu, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na katılabilmek için mücadele edecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporlu Görme Engelli Judo Milli Takımı sporcuları, Macaristan’da düzenlenecek “Görme Engelli Judo Dünya Kupası” ve aynı zamanda Paralimpik Oyunları katılmak amacıyla yapılan hazırlıkları tamamlandı. Milli Takım kafilesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü^'nden 60 kiloda Lokman Artan ile 81 kiloda ise Serdar Aydın yer aldı. Tecrübeli iki judocunun derece yapması beklenilen ve 19-26 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Dünya Kupası'na, Türkiye kadın ve erkeklerde toplam 15 sporcuyla katılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü ikinci başkanı Hamza Bakkal ise Görme Engelli Judo Dünya Kupası’na katılacak milli sporculara başarı diledi. Milli sporcuların şampiyonada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını dile getiren Bakkal, "Görme Engelli Judo Milli Takımımızın sporcuları Macaristan’da madalya kazanabilmek için ter dökecekler. Sporcularımızın, aynı zamanda Rio 2016 Paralimpik Oyunları için önemli olan bu dönemeci başarıyla geçeceklerine yürekten inanıyorum. Şampiyonaya katılacak sporcularımıza, ve teknik heyetimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA