Tekvandoda Şampiyon Aranıyor

Uzakdoğu savunma sanatı ve sporu tekvandoda başarılarını artırmak için çözüm arayan Türkiye Tekvando Federasyonu yetkilileri il il gezerek yeni yetenekleri keşfediyor.

"Ayak sistemi" ile "yumruk metodu"nun bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan Uzakdoğu savunma sanatı ve sporu tekvandoya ilgi her geçen gün artıyor.
300 bini aşkın sporcusu ve 3 bin antrenörüyle Türkiye'ye dereceler kazandıran Tekvando Federasyonu'nda hedef her geçen gün daha da büyüyor.
Türkiye'de 1970'li yıllarda adını duyuran, 1980 yılında federasyon haline gelen tekvandonun önümüzdeki yıllarda yeni başarılara imza atmasını isteyen federasyon yetkilileri ülke genelinde sesini duyuramayan yetenekleri şampiyonalara hazırlayacak.
Federasyon Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2000 yılında olimpiyatlara katılmasının ardından tekvandoya olan ilginin arttığını söyledi.

Tekvandonun Türkiye'nin başarılı spor lokomotiflerinden biri olduğunu ifade eden Şahin, "2003 yılından bu yana federasyon başkanlığı yapıyorum. Federasyon başkanlığım döneminde 3 olimpiyat gördüm. Dünya ve Avrupa şampiyonlarına katıldık. Başarılarımızı katlayarak sürdürdük. 2004'te sporcu sayımız 90 binlerdeydi. Şimdi ise sporcu sayımız 300 bin geçmiş. Antrenör sayımız 375 iken 3 bine ulaşmış. Sayı arttıkça da başarılarımız artmış" dedi.

Gençliğin spora katılımı noktasında büyük bir çalışma yaptıklarını belirten Şahin, şöyle devam etti:
"Gün geçtikçe sporcu sayımızı artıyor. Kaliteli sporcu sayımızı artırmak için teknik ekibimiz Türkiye genelinde tarama yapıyor. İl il gezerek yeni şampiyonları keşfediyor. Yetiştirdiğimiz sporcularımız olimpiyatlarda yarışıyorlar. Nur Tatar, Servet Tazegül gibi sporcular olimpiyatlarda ringe çıkıyor. Olimpiyatlarda çok büyük başarılara imza atıyorlar. Sadece Nur Tatar, Servet Tazegül ile sınırlı kalmayacağız. Yıldızlarda, gençlerde, büyüklerde, ümitlerde çok yetenekli sporcularımız var."
Federasyon olarak 2016, 2020 ve 2024'te büyük başarılara imza atacaklarını dile getiren Şahin, "Dünyada ilk üçün içerisindeyiz. Avrupa'da şampiyonuz. Sadece başarılı, madalya alan, şampiyon olan, ülkesinin bayrağını göndere çektiren değil aynı zamanda ülke geçliğinin gelişimine katkı sunan bir federasyon olmak istiyoruz" diye konuştu.


Kaynak: AA