Ayvalık'ta Yeniyıl Satranç Turnuvası Sona Erdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Satranç Spor Kulübü ile Türkiye Satranç Federasyonu Ayvalık İlçe Temsilciliği tarafından organize edilen ‘Yeni Yıl Satranç Turnuvası’ sona erdi.


Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Ayvalık Belediyesi’nin katkı verdiği turnuva 14-15 Şubat 2015 tarihlerinde Ayvalık Belediyesi İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı.

77 lisanslı sporcunun katıldığı turnuva Minikler- Küçükler ve Yıldızlar- Gençler olmak üzere 2 ayrı kategoride gerçekleştirildi.

6 tur İsviçre sistemiyle oynanan turnuvanın yönetiminde Ulusal Hakemlerden Başhakem Ahmet Uçtu, İl Hakemleri; Mehmet Ali Beşbudak, Orhan Yağmuroğulları ve Nahil Filiz’in öncülüğünde düzenlenen turnuva sonunda yapılan ödül töreninde dereceye giren sporcuların madalyaları, Milli Eğitim İlçe Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Nusret Taşan, İl Hakemleri Ali Beşbudak ve Orhan Yağmuroğulları tarafından verildi.

Şampiyonanın minikler etabında birinciliği Selim Demirelli elde ederken, Aras Işık ikinci, Hüseyin Göktuğ Menfe üçüncü, Cihan Şamil Dağüstü de dördüncü oldu.

Turnuvanın küçükler kategorisinde İbrahim Çakmak birinci, Merve Özsoy ikinci, Aysu Söyler üçüncü, Onur Can Gövenç dördüncü, Alperen Karalar da beşinci olmayı başardı. Bu kategoride en iyi kadın sporcu ise Hilal Avcu oldu.

Turnuvanın Yıldızlar kategorisinde; birinciliği Alimert Özsoy, ikinciliği Orkun Efe Alumert, üçüncülüğü Asrın Özgül, dördüncülüğü Fırat Süslü, beşinciliği de Neziha Can kazandı. Bu kategoride en iyi kadın sporcu ise Ezgi Sezgin Yetimler elde etti.

Şampiyonanın Gençler etabında da; Utku Demirbaş birinci olurken, Adem Seçkin Doğan ikinci, İsmail Birim üçüncü, Nihat Odunlu da dördüncü oldu.

Kaynak: İHA