Trabzonspor Moral Buldu

Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Başakşehir'i 3-2 mağlup ederek moral buldu ve üst basamakları doğru tırmanışını sürdürdü.


Maçın ardından açıklamada bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal sözlerine, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'nın üzüntüsünü dile getirerek başladı.

Yanal, ligin en az gol yiyen, en dirençli takımı karşısında 3 gol bulduklarını belirterek, "Ama 2 gol de yiyoruz. Az pozisyon veriyoruz ama fazla gol yiyoruz. Takım savunmasını hep beraber doğru şekilde yapmamız gerekiyor" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Medicana Sivasspor maçı ve bu akşamki karşılaşmada olmak üzere 2 maçta kalelerinde 5 gol yediklerini belirten Yanal, "Bireysel hatalar ve takım savunması problemlerini bir kez daha yaşadığımızı düşünüyoruz. Ciddi şekilde çalışılması gerektiğinin altını çizmemiz gerekiyor ama bunun için zaman bulamadık. Sadece yenilenme antrenmanları yapabildik, analizlerle maçlara hazırlandık" şeklinde konuştu.

"İKİNCİ YARI PERFORMANSIMIZ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜYOR"
Ligin ikinci yarısında 3 karşılaşmayı kazandıklarını, 1 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldıklarını kaydeden Yanal, "İkinci yarı performansımız yüzümüzü güldürüyor. Bundan sonra puan kaybına tahammülümüz yok ve her maça kazanmak için çıkacağız. Sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirip ondan sonraki planlamalarımızı yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇOK SIK HAKEM HATALARININ KONUŞULDUĞU BİR TAKIMIZ"
Yanal, takımda sarı kart gören oyuncuların sayısının son haftalarda fazlalık göstermesine ilişkin bir soru üzerine ise şu ifadeleri kullandı:
"Sivasspor maçından sonra Türkiye'deki futbol ikliminden bahsetmiştik. Daha sakin sağduyulu olmak gerekiyor. Oyunun keyifli oynanmasından yanayım. O kadar iklim değişik ki siz sadece oyuncularınızla birkaç saat beraber olup aşılamaya çalışıyorsunuz ama oyuncular birçok yerden etkileşim halinde. Sadece bizim dur dememizle oyuncuları yönetmemiz ile olmuyor bu iş. Bizim takımımız da bu gerginliği yaşayacak en sıcak takımlardan bir tanesi. Çok sık hakem hatalarının konuşulduğu bir takımız. Yetkili mercilerden de size çok hakem hatası yapılıyor diye aynı görüşü alıyoruz. Açıkçası bu kart konusundan ben de çok rahatsızım böyle olmasını istemiyorum."
Yanal, Napoli ile yapacakları maçın çok farklı bir ortamda oynanacağını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını ifade ederek, Cardozo'nun da bu karşılaşmada görev alabileceğini ve sakatlığıyla ilgili probleminin bulunmadığını belirtti.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise ağlıklı takım savunması yapan bir takım olarak maça çok doğru bir giriş yapamadıklarını belirterek, "Basit top kayıpları yaptık. Trabzonspor'un duran toplarda etkili olduğunu biliyorduk. Bunun için kornerler, kenarlardan faul yaptırmamak gibi durumları konuşmamıza rağmen, bu tip pozisyonlarla karşılaştık" dedi.

Geriden gelip skoru yakalamanın kolay olmadığını vurgulayan Avcı, "İkinci yarı dengeli bir oyun vardı. Attığımıza benzer gol yedik. Takım savunmasını doğru yapan bir takım. Bugün itibariyle dalgalı bir oyun içinde pozisyonlar çizdi. Eğer biz bunları çizersek buralarda olamayız. Doğru yaparak buralarda oluyorduk. Fazla bir şey kaybetmedik. Bir şey de kazanmadık. Avrupa kupası yarışı içinde önemli rakiplerden birine kaybettik. Bizim önümüze geçtiler. Bu yarış sezon sonuna kadar keyifli bir şekilde devam edecektir" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA