Trabzonspor: 3 İstanbul Başakşehir: 2

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Avni Eker'de İstanbul Başakşehir'i konuk etti.

Trabzonspor: 3 İstanbul Başakşehir: 2
Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve hakem Fırat Aydınus'un düdük çaldığı maçta kazanan 3-2'lik skorla Trabzonspor oldu.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Mehmet Ekici, 24. dakikada Sefa Yılmaz ve 53. dakikada Özer Hurmacı atarken, İstanbul Başakşehir'in sayılarını 18. dakikada Mahmut ve 26. dakikada Visca kaydetti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 33 puana çıkarken, Başakşehir 32 puanla haftayı noktaladı. Spor Toto Süper Lig 21. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kasımpaşa'yla karşılaşacak. İstanbul Başakşehir ise Gaziantepspor'u konuk edecek.

FIRTINA SAHAYA EKSİK ÇIKTI

Spor Toto Süper Lig'de, İstanbul Başakşehir'i ağırlayan Trabzonspor, sakatlık ve cezalar nedeniyle as oyunculardan yoksun bir kadroyla sahaya çıktı. Bordo mavili takımda, Bosingwa, Belkalem, Yusuf Erdoğan, Waris, Onur Recep Kıvrak, grip geçiren İshak Doğan ile cezalı oyuncular Erkan Zengin, Cardozo ve Salih Dursun olmak üzere 9 futbolcu kadroda yer alamadı.

Karadeniz temsilcisinde savunmanın solunda İshak Doğan'ın yerine Musa Nizam forma giydi. Sağ bekte Salih Dursun ve Bosingwa'nın yokluğunda orta saha oyuncusu Fatih Atik, görev yaptı. Forvette ise Cardozo'nun yerinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Medicana Sivasspor'a karşı 2 gol atan Yatabare oynadı.

ZEKİ YAVRU AYLAR SONRA...


Ligin 7. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 4-4 biten Gaziantepspor maçının ardından kadro dışı bırakılan ancak geçen hafta Fenerbahçe maçı öncesi affedilen Zeki Yavru da yedek kulübesinde yer aldı. 23 yaşındaki futbolcu, 12 hafta sonra maç kadrosuna alındı.

İstanbul Başakşehir'de ise kart cezalısı Semih Şentürk, kadroda yer almadı.

ÖZGECAN UNUTULMADI


Trabzonsporlu taraftarlar, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı unutmadı. Bordo mavili taraftarlar maç öncesi 'Özgecan'ın katili idam edilsin' diye tezahürat yaptı.

İLK YARI GOL DÜELLOSU GİBİ


Karşılaşmanın ilk 45 dakikası tam bir gol düellosuna sahne oldu. Trabzonspor 14'te Mehmet Ekici'nin frikik golüyle öne geçerken 4 dakika sonra Başakşehir'de Mahmut Tekdemir sahneye çıkarak skoru eşitledi.

13. dakikada kazanılan serbest vuruşta Trabzonspor'un yıldızı Mehmet Ekici topu başına geçti ve müthiş bir vuruş yaptı. Kaleci Volkan Babacan'ın müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluştu. Bu golün 4 dakika sonrasında sağ kanattan çizgiye inen Alpaslan ceza alanına girip yerden pasını Mahmut'a verdi ve Mahmut'un ayak içi düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu. ve 18. dakikada skor 1-1'de eşitlendi.

TRABZON KAÇTI BAŞAKŞEHİR YAKALADI!


Maça eşitlik geldi ancak mücadeledeki keyif azalmadı. Trabzonspor, 24. dakikada Sefa Yılmaz ile yeniden öne geçti. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Sefa ön direkte şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Bu golün 2 dakika sonrasında Başakşehir Visca ile skoru yeniden eşitledi. Rakip ceza alanı yakınlarında topla buluşan Visca, çalımlarla ceza yayına kadar gidip kaleye vuruşunu yaptı ve Fatih'in de ayağına çarpan top kaleci Hakan'ı yanılttı ve top Hakan'ın üzerinden ağlarla buluştu.

İlk yarı 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI!

Trabzonspor, ilk yarısında 4 gol olan karşılaşmanın ikinci yarısına da golle başladı. Özer Hurmacı, 53. dakikada uzaklardan attığı golle takımını 3-2 öne taşıdı. Özer, rakip ceza alanı dışında topla buluştu ve kaleye sert bir şut gönderdi. Rakibi Ayhan'a da çarpan top kaleci Volkan'ın bakışları arasında ağlarla buluştu.

SON BÖLÜM TEMPOSUZ...

Trabzonspor'un Özer'in golüyle skor avantajını yeniden ele almasının ardından karşılaşmada tempo düştü. 82. dakikada Aytaç Kara'nın ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta top üst direkten dışarı gitti. Özer'in golünden sonra mücadelenin ikinci yarısındaki en önemli pozisyon bu oldu.

Karşılaşma 3-2 Trabzonspor üstünlüğüyle sonuçlandı.