İstanbul'un Atletizm Haritası Çıkartıldı

İstanbul'daki faal bin 617 spor kulübü içinde atletizm şubesi aktif kulüp sayısının 44 olduğu bildirildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da faal olan bin 617 spor kulübü içinde atletizm branşı taahhüt eden kulüp sayısının 138, atletizm şubesi aktif kulüp sayısının ise 44 olduğu belirtildi.
İstanbul'da mevcut 17 bin 452 lisanslı atletten 7 bin 90'ının kadın, 10 bin 364'ünün ise erkek sporcu olduğu ifade edildi.
Aktif atletizm şubesine sahip 44 kulüpten 22'sinin İstanbul'da yerleşik durumda olduğu, 2014 yılında elit düzeydeki liglerde bu kulüplerden sadece ENKA, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Üsküdar Belediyespor ve Beştelsiz'in mücadele ettiği kaydedildi.

- En çok atletizm şubesi Üsküdar'da

İstanbul'da en çok atletizm şubesini içinde barından ilçe, 7 kulüple Üsküdar oldu.
Nüfus bazında İstanbul'un yoğun yerleşimli üç ilçesi Bağcılar, Küçükçekmece ve Ümraniye'de ise atletizm şubesi bulunan spor kulübü bulunmuyor. Nüfus bazında dördüncü sırada bulunan Pendik'te ise atletizm şubesi faal 3 spor kulübü bulunuyor.
İstanbul'un en az nüfusa sahip ilçelerinden Beşiktaş, Çekmeköy ve Tuzla'da ise atletizm şubesi bulunan birer spor kulübü faaliyet gösteriyor.

- İstanbul'un atletizm tesisleri

İstanbul'da atletizm yarışmaları, 3 tesiste gerçekleştirilirken, uluslararası standartlara uygun 6 antrenman tesisi bulunuyor.
Ayrıca, revizyon gerektiren antrenman tesisinin sayısının 9, resmi kurumlara ait, fakat serbest kullanıma açık olmayan tesislerin sayısının ise 7 olduğu vurgulandı.
İstanbul'da projelerine devam edilen atletizm tesisleri şunlar:
Maltepe Sahil Atletizm Pisti, Burhan Felek Spor Kompleksi, Olimpiyat Parkı Antrenman Sahası Dönüşümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkalı 3. Etap Stadı ve Terakki Vakfı Pisti.
İstanbul'un tümünde atletizme yönelik tesis sayısı ise 30.
İstanbul'da, 2014 yılında 76 yarış düzenlendiği, bu yarışların 19'unun Türkiye Atletizm Federasyonu'nun, diğer 57 yarışın ise il faaliyeti olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA