Penaltı gol olursa ceza iniyor

Bayern Münih'in yıldız kalecisi Manuel Neuer, kurtardığı penaltı ile takım arkadaşını yaktı!

Penaltı gol olursa ceza iniyor
Geçtiğimiz hafta oynanan Bayern Münih-Schalke maçında Neuer'in kurtardığı penaltı, Almanya'da uygulunan ilginç bir kuralı gün yüzüne çıkardı.

Bayern Münihli futbolcu Boateng, Schalke ile oynanan maçın 17. dakikasında Sidney Sam'i ceza sahası içerisinde düşürüp penaltıya neden olmuş ve oyundan atılmıştı.

Ancak Bayern kalecisi Manuel Neuer, Choupo-Moting'in penaltı vuruşunda gole izin vermemişti.

Tecrübeli defans oyuncusu Boateng, gördüğü kırmız kart nedeniyle de 3 maç ceza almıştı.

Bayern Münih'in 3 maçlık cezaya itirazı ise Almanya'da uygulanan ve birçok kalecinin bilmediği bir kuralı ortaya çıkardı.

Boateng'in 3 maçlık cezaya itirazına bakan tahkim hakimi Hans E. Lorenz, cezayı iki maça indirirken, "Eğer penaltı gol olsaydı bir maç ceza alacaktınız" diyerek ilginç kuralın herkes tarafından bilinmesini sağladı.

Bu kurala ilk isyan penaltıyı kurtaran Neuer'den geldi. Neuer "Umarım artık herkesin öğrendiği bu kural en kısa zamanda değiştirilir. Penaltı kurtararak bir takım arkadaşımızın daha fazla ceza almasının suçlusu olmak istemiyoruz" dedi.

Bu arada bir çok kalecinin bu kuraldan habersiz olduğu da ortaya çıktı. Son Dünya Kupası kadrosunda yer alan Hannover kalecisi Zieler ve Mönchengladbach kalecisi Sommer, bu kuralı ilk defa duyduklarını ama anlamsız bulduklarını söylediler.