Sporting Lizbon-Beşiktaş Maçına Doğru

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda yarın deplasmanda Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla karşılaşacak Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, maçın favorisinin olmadığını ve en kötü ihtimalle 1 puan için sahaya çıkacaklarını söyledi.

Teknik direktör Şenol Güneş, maçın oynanacağı Jose Alvalade Stadı'nda yapacakları antrenman öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Grupta yer alan Beşiktaş, Sporting Lizbon ve Lokomotiv Moskova'nın üst tura çıkma mücadelesinin son ana kadar devam etmesinin sürpriz olmadığını belirten Güneş, "Her takımın şansı var. Biz namağlup lider görünüyoruz. Yarın beraberlik ve kazanma halinde gruptan çıkacağız. Kaybedersek, diğer maçın sonucuna bakacağız" dedi.

Lokomotiv Moskova ve Sporting Lizbon ile iç sahada oynanan maçların berabere sonuçlanmasını dezavantaj olarak niteleyen 63 yaşındaki teknik adam, "Özellikle Lokomotiv maçlarının biri bile galibiyetle sonuçlansaydı bugün farklı olacaktı. Lizbon'da, en kötü ihtimalle berabere kalmak da bizim lehimize. O anlayışla maçı oynayacağız" diye konuştu.

Maçın favorisi olmadığını belirten Güneş, "Onlar güçlü ama biz de güçlüyüz. Yarın iki kaliteli takımdan güzel bir maç bekliyorum. Umarım düşündüğümüz gibi olur ve maçı kazanırız" değerlendirmesinde bulundu.

Sporting Lizbon'u İstanbul'da ağırladıkları maçın da dengede geçtiğini hatırlatan Beşiktaş teknik direktörü, "İlk maçta da bu böyleydi. İstanbul'da ilk yarı Sporting, ikinci yarı Beşiktaş iyi oynadı ve maç berabere gitti. Her iki takım da teknik ve iyi futbol oynamaya çalışıyor. Rakibe saygı duyuyoruz ama buraya kadar geldiysek en iyisini yapmalıyız ve yapmaya da çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Sakatlıkları devam eden Ersan Gülüm ve Gökhan Töre'nin yarınki maçtaki oynama durumuyla ilgiliyse Güneş, "İkisi de değerli ama bütün oyuncularımız iyi. Görev geldi mi herkes en iyisini yapacaktır. Elimizdeki en iyi oyuncularla sahaya çıkacağız. En güzel futbolumuzu oynayıp iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. Her futbolcu mesleğinin gereği olarak en iyisini sahada yapmalıdır. Ve taraftarlar da o güzel futbolu görmek için gelir. Yarın her iki takım da en güzel futbolunu ortaya koyacaktır" şeklinde konuştu.

Güneş, Sporting Lizbon'un Ricardo Quaresma ile ilgilendiği iddialarıyla ilgili sorulara ise "Ricardo iyi bir oyuncu ve bizim kadromuzda yer alıyor. Diğer konular sadece spekülasyon, gereksiz konuşmalar. Transfer sezonu geldiğinde her futbolcuya teklif gelebilir. Gelirse o zaman konuşuruz" cevabını verdi.

- Sosa: "Zor bir maç olacak ama maça tam hazırız"

Beşiktaşlı futbolcu Jose Sosa da önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayarak, "Grubun kaderi belli olacak. Buraya gelmeden önce gruptan çıkmayı garantilemek isterdik ama olmadı. Zor bir maç olacak ama tam olarak hazırız. Çok güzel bir mücadele olacağından eminim. Daha önce 2012'de Metalist Kharkiv'de forma giyerken Sporting'e karşı oynamıştım. Bu atmosferi biliyorum. Rakibe saygı duyarak sadece Beşiktaş'ın galibiyetini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Arjantinli futbolcu, bu sezon Beşiktaş'taki form durumu ve hedefleriyle ilgili soruya ise, "Hedefler hep aynı. Yeni teknik direktör, yeni umut. Normal olarak hep kazanmak isteyen bir takımız. Şükürler olsun ki şu ana kadar iyi gidiyoruz ve böyle devam eder. Zaman geçtikte hedeflerin ne olacağı belirgin olacak. Tüm kupalarda devam etmek güzel olacaktır. Bu sezon öz güvenimiz daha yüksek. Zaman ilerledikçe biz bu yüksek hedeflere ne kadar hazırız, hep birlikte göreceğiz" şeklinde cevapladı.

Kaynak: AA