GÜNDEM ÖZETİ / 9 Aralık 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne katılacak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi kabul edecek.

(Ankara/13.00/17.45)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, KKTC'de

- Kahraman, Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezarları ile Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek.

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek Kahraman, Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüşecek, Siber’in onuruna vereceği yemeğe katılacak, Başbakan Ömer Kalyoncu’yu ziyaret edecek.

(Lefkoşa/10.40/11.00/11.20/12.20/13.00/13.30/14.50)

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığında, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapılacak.

(Ankara/19.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss,  Foto Muhabirleri Derneği ve Diplomasi Muhabirleri Derneği yetkililerini kabul edecek.

(Ankara/10.00/10.30/12.00)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 6. Boğaziçi Zirvesi panelinde konuşacak.

(İstanbul/10.30)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ACI Airport Exchange Conference & Exhibition 2015 ile 6. Boğaziçi Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/09.00/18.15)

5- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

(TBMM/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "2016 yılında para ve kur politikası" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)

2- TÜİK, ekim ayı motorlu kara taşıtları istatistikleri ile kasım ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1. tur grup maçları tamamlanacak.

- Bayer Leverkusen-Barcelona, Roma-BATE, Dinamo Zagreb-Bayern Münih, Olympiakos-Arsenal, Dinamo Kiev-Maccabi Tel-Aviv, Chelsea-Porto, Valencia-Olympique Lyon ve Gent-Zenit maçları oynanacak.

(Leverkusen/Roma/Zagreb/Atina/Kiev/Londra/Valencia/Gent/21.45)

2- Fenerbahçe-Celtic UEFA Avrupa Ligi maçına doğru

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ülker Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-lacivertli takım son çalışmasını Can Bartu Tesisleri'nde yapacak.

- Celtic Teknik Direktörü Ronny Deila, Ülker Stadı'nda basın toplantısı yapacak. Konuk takım, maçın hazırlıklarını Ülker Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(İstanbul/14.30/17.30/19.00/19.30)

3- Sporting Lizbon-Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi maçına doğru

- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Jose Alvalade Stadı'nda basın toplantısına katılacak. Siyah-beyazlılar, son antrenmanını Jose Alvalade Stadı'nda yapacak.

(Lizbon/21.00/21.30)

4- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank, Slovenya'nın Calcit, Fenerbahçe Grundig ise Polonya'nın Impel takımlarıyla karşılaşacak.

(İstanbul/Wroclaw/19.00)

5- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası'nda Apollon Prestige-Bursa Büyükşehir Belediyespor ve İmperial Hastanesi İdmanocağı-CSM Torgoviste maçları oynanacak.

(Bursa/Trabzon/17.00)

6- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Banvit-Trabzonspor Medical Park, Szolnoki Olaj-Beşiktaş Sompo Japan ve Galatasaray Odreabank-Krasny Oktyabr maçları yapılacak.

(Balıkesir/Tiszaliget/19.00/İstanbul/20.00)

7- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Wisla Can-Pack-Abdullah Gül Üniversitesi ve Fenerbahçe-Galatasaray maçları oynanacak.

(Krakow/19.30/İstanbul/20.30)

8- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Beşiktaş, deplasmanda Slovakya'nın Piestanske Cajky takımıyla karşılaşacak.

(Piestany/19.00)

9- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 2 karşılaşma oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA