Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman Açıklaması

RİZE -  Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 3-0 kaybettikleri İçel İdmanyurdu karşılaşmasının hakemi İlker Meral'in, sonuca etki eden hatalı karalar verdiğini öne sürdü.

Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçel İdmanyurdu ve futbolcularına saygı duyduklarını ifade etti.

Kendilerinde de hata bulduklarını vurgulayan Karaman, şunları söyledi:

"Oyun içerisinde gol öncesi yan hakem Serkan Balcı'nın Kweuke'ye yaptığı faulü nasıl görmüyor, dördüncü hakem buna nasıl müsaade ediyor. Tek top penaltı oldu. Hakem görmedi, hata yaptı. O maçta iki tane penaltı daha var. Ahmet İlhan Özek'in pozisyonunu kimse konuşmuyor. Yayıncı kuruluşun kale arkası çekimlerine bir baksınlar. Orhan Ovacıklı kendini yalandan yere attı diye hakem sarı kart gösterdi. İlk başta ben de öyle zannetmiştim. Tekrar izleyince Vederson'un Orhan'ı ittiği ortada. Sarı kartı olsa ikinci sarı karttan kırmızı kart görecek ve haftaya kadroda olmayacak. İlker Meral hocamız bu maçı alacak, güzelce bir izleyecek ve bundan sonra aynı hataları yapmamaya çalışacak."

Karaman, kendisinin de zaman zaman hata yaptığını belirterek, "Kendi hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum. Deneyimli hakem arkadaşlarımız için bunu söyledim. 15 senelik hakem aynı hataları yapar mı? Bir, iki ay dinlen, olmaz ki. Dinlen, bir daha gel. Biz görevimizdeyken işler iyi gitmiyor, başkan ve kulüp yöneticileri var, futboldan anlayan kişiler var, bir tahlil yapıyorlar. Belli bir yerden sonra 'hocam, biz sizden ayrılacağız' diyorlar. Bir tespite varıyorlar. 10-15 sene düdük çalan hakem arkadaşlarımız her sene 3-4 kez dinlendiriliyorsa yenileri gelsin. Onlar birkaç hata yaptıktan sonra üç sene sonra iyi hakem olur. Olmuyorsa başkaları arkadan gelsin" değerlendirmesinde bulundu.

İkinci ve üçüncü golde kendilerinde hata bulduklarını kaydeden Karaman, "İçel İdmanyurdu'nu alkışlıyoruz. Biz şuna inanıyoruz; hakem maç içinde, sonuca inanılmaz etki yapan faktördü. Şu ana kadar maçlarda hakem hataları yaşadık. Konuşmadık, olabilir. Bazı hakemlerin geçmişindeki hatalarını bildiğim için bu türde bir daha aynı şeyleri yaşadım mı yine konuşacağım. Hakaret etmeden konuşacağım. Ben de antrenörüm, hata yapabiliyorum. Oyuncularım da hata yapabiliyor. Hakem arkadaşlarımızı, hata yap dinlendir, hata yap dinlendir. Böyle bir şey yok. Buna dikkat etsinler" diye konuştu.

Karaman, üçüncü ligden gelen hakemlerin kupa maçlarını yönettiğini belirterek, "Bazılarını çok beğendim. İnanılmaz cesaretliler ve iyi tespitler yaptılar" ifadesini kullandı.

- "Trabzonspor maçında bütün mücadelemizi ortaya koyacağız"

Karaman, hafta sonu karşılaşacakları Trabzonspor'un iyi bir takım olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Yeni bir yönetim geldi. Yeni bir motivasyon. Futbolcular mutlaka olaya daha farklı bakacaklar. Kendi sahamızda oynayacağız. Biz geçen hafta, yukarı tutunma maçı olarak baktığımız karşılaşmayı kaybettik. Halen daha yukarı tutunma şansına sahibiz. Bu şansı da değerlendirmek istiyoruz. Rakibimize saygı gösteriyoruz. Trabzonspor'un iyi ve kaliteli oyuncuları var. Kaliteli oyuncu sayısı fazla. Bizde de var ama onlarda daha fazla. Bunu biliyoruz. Bizim de kendimize göre çalışma planlarımız var. Buna göre gerekenleri yapacağız. En azından geçen haftayı telafi etmek için oyuncularımız ve hepimiz, bütün mücadelemizi Trabzonspor karşısında ortaya koyacağız."

Çaykur Rizesporlu Ahmet İlhan Özek ise İçel İdmanyurdu karşısında beklemediklerini bir mağlubiyet aldıklarını ifade ederek, "Trabzonspor ile çok önemli bir maça çıkacağız. İçel İdmanyurdu maçında yaptığımız hataları, toplantılarda hocamız bizlere anlattı. Futbol hatalar oyunu. Herkes hata yapabilir. Hatalardan dolayı yediğimiz goller üzerinde durduk. Benzer hataları tekrarlamayarak Trabzonspor maçına daha motiveli şekilde çıkıp evimizde galip gelmek istiyoruz" diye görüş belirtti.

Kaynak: AA