Sakarya'da Atletizm Pisti Çalışmaları

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri kenarında yapımı devam eden atletizm pistinde incelemelerde bulundu.

Toçoğlu, burada yaptığı açıklamada, projelerle ulusal ve uluslararası atletizm müsabakaları konusunda Sakarya'nın öncü bir şehir haline geleceğini söyledi.

Şehrin spor geleceği adına önemli bir proje inşa ettiklerini belirten Toçoğlu, geleceğin sporcularının bu pistte yetişeceğini vurguladı.

Toçoğlu, farklı spor dallarında hizmet sunması planlanan pistin, en kısa süre içerisinde şehre kazandıracaklarını ifade eden Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Atletizm pistinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Saha alanında zemin güçlenmesi yaptık. Projede zemin betonlama çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından pistin asfaltlama işlemlerine başlayacağız. Ayrıca idari binanın bulunacağı alanda da çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın desteğiyle yeni Sakarya Stadyumu’nun karşısında, nehrin hemen yanında, modern bir uluslararası atletizm pisti inşa ediyoruz. Projenin hemen bitişiğine iki adet tenis kortu inşa edilecek. Bunun yanı sıra genel seçimler öncesinde hakemlerimize bir tesis sözü vermiştik. Bu doğrultuda hazırlıklarımız tamamlandı. İnşallah atletizm pistinin yanındaki alanda hakemlerimize de modern bir tesis hediye edeceğiz."

Kaynak: AA