Gümüşhaneli Sporcuların Başarısı

GÜMÜŞHANE - Atıcılık ve Avcılık Federasyonunca İçel'de düzenlenen Havalı Silahlar Atatürk Kupası'nda Gümüşhaneli sporcular başarılı oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şampiyonaya, antrenör Coşkun Abiş yönetiminde Gümüşhane'yi temsilen Gençlik ve Spor Kulübü'nün, 3 genç bayan, bir yıldız bayan, 3 yıldız erkek, bir büyük erkek olmak üzere 8 sporcuyla katıldığı belirtildi.

Müsabakalar sonunda büyük erkekler havalı tüfek disiplini de milli sporcu Mehmet Abiş'in 621,1 seri puanıyla finale kalarak müsabakayı dördüncü sırada tamamladığı ifade edilen açklamada, şunlar kaydedildi:

"Genç bayanlar havalı tüfek disiplin de milli sporcu Şeymanur Koca final müsabakaları sonunda 205,2 puan ile müsabakalarda yeni Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldu. Yıldız erkekler havalı tüfek disiplininde Furkan Abiş 396,9 puanla Türkiye şampiyonu oldu. Genç bayanlar havalı tüfek disiplininde Şeymanur Koca, Melike Arduç ve Semiha Dalma takım halinde Türkiye şampiyonu oldu. Yıldız erkek sporcularımız Furkan Abiş, Mehmet Selim Günday ve Muhammet Kolcu  1177,3 toplam puanla takım halinde yeniden Türkiye şampiyonu oldu."

Açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan'ın şu ifadelerine yer verildi.

"Gençlik ve Spor Kulübümüzde havalı tüfek disiplininde yetişmiş milli sporcuların yanı sıra diğer spor dallarında yapılan tüm müsabakalarda madalya ve kupayla dönen sporcularımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Sporcularımızı ve antrenörümüzü başarılarından dolayı kutluyorum. Yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere maddi manevi desteklerini esirgemeyen Valimiz Yücel Yavuz'a ve Gümüşhane Belediye Başkanımız ve Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcimiz Ercan Çimen'e, Milletvekillerimiz Osman Akgül ve Cihan Pektaş'a teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA