BELPA'ya Alternatif Aranıyor

Buz Hokeyi Federasyonu, Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın yapılacağı BELPA Buz Pateni Sarayı'nın tadilata alınması nedeniyle yeni salon arayışlarına başladı.

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, BELPA'nın metal yorgunluğu nedeniyle yaklaşık 5 ay tadilatta olacağını, 29 Şubat-6 Mart tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek şampiyona için yeni salonlara yöneldiklerini belirtti. Akay, "Dünya Şampiyonası'nı, dünya standartlarında olan Ankara Spor Salonu'nda yapmak için girişimlere başlayacağız" dedi.

Akay, Kadınlar Buz Hokeyi Ligi'nde Ankara'nın iki takımı bulunduğunu, bu takımların da maçlarını Kocaeli'de oynayacağını ifade ederek, "Erkekler Süper Ligi maçlarının başlamasına daha süre var. Kadınlar liginde de Ankara takımlarımızın maçlarını Kocaeli'nde oynatacağız. Liglerimiz sorunsuz şekilde devam edecek" diye konuştu.

Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, İspanya, İzlanda, Meksika ve Yeni Zelanda'nın katılımıyla organize edilecek dünya şampiyonasının yapılacağı salon için girişimlere başlayacaklarını vurgulayan Akay, şunları söyledi:

"Burada oynayabilmek için öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Basketbol Federasyonu ile görüşmemiz gerekiyor. Eğer görüşmelerden olumlu bir sonuç alınırsa, şampiyonayı Ankara Spor Salonu'nda yapmayı çok isteriz. Burası çok amaçlı yapılmış bir tesis. Şampiyona için burayı değerlendirip değerlendiremeyeceğimiz, görüşmeler sonrasında netlik kazanacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA