Akkaya Altın Madalyayla Döndü

Çanakkale iller arası Atatürk Kupası Karate Şampiyonasında Biga Belediyesi karate okulu sporcusu Toprak Akkaya, büyükler kategorisinde altın madalya aldı.

Çanakkale’de düzenlenen Karate şampiyonası sona erdi. Şampiyonada, Biga Belediyesi karate okulu sporcusu Toprak Akkaya, büyükler kategorisinde altın madalya kazandı. Antrenör Süleyman Orhan, “Şampiyonaya Çanakkale ev sahipliğinde İstanbul, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova’dan toplam 375 sporcu katıldı.

Müsabakada sporcularımız minikler, yıldızlar, ümit gençler, büyükler olarak kata ve kumite dallarında yarıştılar. Tam bir dostluk çerçevesinde gerçekleşen müsabakada hiçbir yaralanma ve sakatlanma yaşanmadı. Sıralamada şampiyon olan Çanakkale karate centilmenlik göstererek ikinci olan Uşak iline şampiyonluk kupası vererek dostluk ve kardeşlik adına güzel bir davranış sergiledi. Çocuklarımızın gelişimi için başarılı bir organizasyon geliştirdik bundan sonra daha iyi organizasyonlarla sporcularımızı milli takıma kazandırmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş’ın da katıldığı müsabakalarda 45 yaşındaki sporcu Osman Ceylan enerjisi ve performansıyla çocuklara örnek olarak bronz madalya alırken, minikler kategorisinde Secem Avcu, Çınar Çakıroğlu, Mert Çeli, Serbay Dinç gümüş, Burak Demir, Sefa Sabancı ve Osman Ceylan, Alihan Ceylan, Esedullah Emre Çatır, Yunus Emre Koç bronz madalya sahibi oldular.

Kaynak: İHA