Süper Lig'de İlk Raund Yenimahalle'nin

Rüya gibi bir sezonu 3 kupayla geride bırakan Mavi-Beyazlılar, yeni sezonda da başarılarına devam ediyor. Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nin son haftasında evinde Üsküdar Belediyespor’u ağırlayan Başkent temsilcisi rakibini 39-18 ile geçerek ligi en yakın rakibi Zağnos’un önünde averajla lider bitirmesini bildi. Sezona Süper Kupa zaferi ile başlayan Yenimahalle’nin altın kanatlı melekleri aldıkları sonuçlarla taraftarının göğsünü kabartırken, Avrupa arenasında da yoluna tam gaz devam ediyor.

BAŞARININ ANAHTARI EKİP RUHU

Yenimahalle Belediyespor yönetiminin son yıllarda yaptığı önemli hamleler meyvelerini vermeye başladı.

Mavi Beyazlılar’ın kısa sürede yakaladığı başarılarının arkasındaki en büyük etken ise kaptan Yeliz Özel’in liderliğinde oluşturulan ekip ruhu. Sezon başında yapılan transferlerin bu doğrultuda yapılması ve takıma kazandırılan oyuncuların adaptasyon sürecini çabuk atlatması Yenimahalle Belediyespor’un başarısının anahtarı.

YENİMAHALLE’DEN AVRUPA AYARI

EHF Kupası’nda son 16 takım arasına kalan Başkent temsilcisi, Avusturya’dan SSV Dornbirn Schoren ve Belarus’tan BNU - BeIaz Minsk gibi ekol ekipleri saf dışı bıraktı. Rus temsilcisi Zvezda Zvenigorod ile çeyrek final mücadelesine çıkacak olan Yenimahalle Belediyespor’da tüm camia tek yürek olmuş durumda. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hentbol takımının elde ettiği başarıların gurur verici olduğunu ifade ederek, “Hentbol takımımıza verdiğimiz emeklerin karşılığını almaya başladık. Ekibimiz geçen sezon aldığı başarıları bu sezon arttırarak devam etmek istiyor. Çıtayı yükseltip Yenimahalle’nin bayrağını Avrupa’da zirveye çıkarmalıyız” dedi.

TARİH YAZMAK İSTİYORUZ

Yenimahalle Belediyespor teknik patronu Serdar Eler, geçen sezon aldıkları kupalara bu sezon yenilerini eklemek istediklerinin altını çizdi. Eler, “Lig uzun maraton, bu maratonun ilk bölümünü zirvede tamamlayarak ilk hedefimize ulaştık. Ligin ikinci yarısında da aynı performansı göstererek play-off’lara lider girmek istiyoruz. Avrupa macerasının ise bambaşka bir heyecan olduğunu dile getiren kurt teknik adam, “Avrupa kupası maçlarının atmosferi bambaşka oluyor. Takımımız maçlarada daha farklı bir konsantre ile çıkıyor. Maçları ayrı ayrı ele alıyoruz. Şimdiki hedefimiz çeyrek final. Tüm ekip elinden geleni sahaya yansıtıyor. Bu sezon geçen sezondan daha iyi işlere imza atarak yeni bir tarih yazmayı hedefliyoruz” dedi.

HER MAÇ BİR FİNAL

Türk hentbolunun efsane ismi, Yenimahalle Belediyespor’un takım kaptanı Yeliz Özel ise zafere giden yolda her maçın ayrı bir final olduğunu söyledi.

Özel “ Geçen yıl kazandığımız başarılar üzerimizdeki sorumluluğu ve baskıyı artırdı. Bu sene daha iyisini başarmak için her maçı ayrı bir final olarak görüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA