Galatasaray: 3 Bursaspor: 0 maç sonucu

Galatasaray, Mustafa Denizli yönetimindeki ilk galibiyetini Bursaspor karşısında elde etti.

Galatasaray: 3 Bursaspor: 0 maç sonucu
Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray, TT Arena'da Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele 3-0 Galatasaray üstünlüğüyle son buldu.

Galtasaray bu skorla puanını 26'ya yükseltti. Bursaspor ise 15 puanda kaldı.

EMRE ÇOLAK'A KESİK

Spor Toto Süper Lig'de 14. haftada oynanan Galatasaray – Bursapsor maçında, sarı-kırmızılıların hocası Mustafa Denizli tek bir değişikliğe gitti. Mustafa Denizli, Kasımpaşaspor mücadelesinde ilk 11'de başlattığı Emre Çolak'ı bu sefer yedek kulübesine yolladı. Çolak yerine Jose Rodriguez ilk 11'de sahaya sürüldü.

Galatasaray: 3 Bursaspor: 0 maç sonucu

HAKAN BALTA SOL BEK


Denizli, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Hakan Balta'yı sol bek mevkisinde oynattı. Hamza Hamzaoğlu döneminde sezon başından bu yana stoper bölgesinde oynayan deneyimli futbolcu, bu alanda farkt yaratmıştı. Tecrübeli oyuncu Mustafa Denizli döneminde bilindik mevkisine dönüş yaptı. Maçın 59. dakikasında sakatlanarak çıkan 32 yaşındaki futbolcu yerine Tarık Çamdal dahil oldu. Tarık bu sezon ilk defa forma giydi.

DURGUN İLK YARI

Maçın ilk devresinde Bursaspor daha istekli ve arzuluydu. Galatasaray kalesinde baskı kuran yeşil-beyazlıların bulduğu pozisyonlarda Fernando Muslera başarılı kurtarışlara imza attı. 16. dakikada Bursaspor'un milli savunmacısı Serdar Aziz 16. dakikada çıkmak zorunda kaldı. 16. dakikada Bursaspor'un kazandığı serbest vuruşta ceza sahasına hareketlenmek isteyen Serdar, arkasına dönerken Necid'i görmedi ve takım arkadaşının omzuna çarptı. Onun yerine Tomas Sivok oyuna dahil edildi.

Galatasaray: 3 Bursaspor: 0 maç sonucu

Galatasaray'ın ön alanda yapmaya çalıştığı presler dikkat çekerken, Bursaspor hücumda daha efektif görüldü. Pozisyon kısılığı içinde geçen ilk yarıda taraflar 0-0 eşitlikle soyunma odalarına gittiler.

DENİZLİ'DEN DEĞİŞİKLİKLER

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ikinci yarının erken bölümünde orta alanda değişikliğe gitti. 57. dakikada Jose Rodriguez oyundan çıkarken onun yerine Bilal Kısa dahil oldu. 59'da sakatlık yaşayan Hakan Balta yerine de Tarık Çamdal oyuna girdi. Tarık Çamdal bu sezon bir maçta ilk defa sarı-kırmızılı formayı giydi.

Galatasaray: 3 Bursaspor: 0 maç sonucu

PODOLSKI COŞTURDU

İlk yarının oyun olarak ikinci yarıdan pek bir farkı yoktu. Galatasaray savunmadaki yoğun presini sürdürürken sarı-kırmızılı taraftaraları ateşleyen gol Lukas Podolski'den geldi. Altı pasta topla buluşan Alman golcü sert bir vuruşla kaleci Mert Günok'u avladı: 1-0

İlk golle morallenen ev sahibi takım, 80. dakikada bir gol daha buldu. Lukas Podolski sağdan bindiren Sabri Sarıoğlu'nu iyi gördü. Sabri'nin ortasında topla buluşan Yasin Öztekin'e sadece dokunmak kaldı: 2-0

Sarı-kırmızılılar maçın son bölümlerinde de boş durmadı. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Podolski'nin pasıyla buluşan Burak Yılmaz, şık bir plase ile maçın skorunu tayin etti.

Spor Toto Süper Lig'de önümüzdeki hafta Galatasaray, Beşiktaş ile deplasmanda oynayacak.

Kaynak: İHA