First Roboticscompetition İlk Defa Türkiye'de

Dünyanın en prestijli 14-18 yaş arası robotik turnuvası ilk kez Türkiye’de. Turnuvanın ikinci gününde de heyecan doruktaydı.

1994 yılından beri Amerika merkezli First Vakfı tarafından düzenlenen ve her yıl 70 binden fazla gencin yer aldığı dünyanın en prestijli 14-18 yaş arası robotik turnuvası olan FRC (First RoboticsCompetition) ilk defa sezon dışı bir turnuvayla Türkiye’de düzenleniyor. Turnuvanın ikinci gününde de heyecan doruktaydı ve turnuvaya katılan yüzlerce öğrenci böylesine büyük bir robotik maratonunun parçası olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyordu.

Fikret Yüksel Vakfı’nın desteğiyle gerçekleşen turnuvada daha önceden turnuvada yer almış ve Amerika’da ülkemizi başarıyla temsil etmiş 8 takıma 20 yeni takımın eklenmesiyle İstanbul Ülker Sports Arena’da toplam 28 takım yarışıyor. Üç gün sürecek turnuvanın ilk gününde takımlar alana yerleşti ve robotların maç yapacağı oyun sahasının kurulumu gerçekleştirildi.

Yarışmanın ikinci gününde ise eleme maçları oynanıyor. Takımlar turnuvanın en büyük ödülü olan “Chairman” ödülü için jüriye sunumlarını yapıyorlar. Yarın final maçlarının oynanmasının ardından gerçekleşecek ödül töreni ile turnuva sona erecek. Turnuvanın 2 bini aşkın ziyaretçi tarafından takip edilmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA