Engeline İnat Kulaç Attı, 4 Yılda 4 Kez Şampiyon Oldu

Isparta'da doğuştan kas erimesi ve kalça çıkıklığı nedeniyle yürüme engeli bulunan 16 yaşındaki Engin Demiralay, 4 Türkiye şampiyonluğu elde ettiği yüzmede, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmayı hedefliyor.

Engin, doğuştan kas erimesi, kalça çıkıklığı ve ayak bileklerindeki fiziksel bozukluklar sebebiyle, hayatını, yavaş yaşamaya başladı.

Arkadaşının tavsiyesi üzerine 2011 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kursa giden Engin için yüzme, dönüm noktası oldu.

Aldığı 3 aylık eğitimin ardından İstanbul'da düzenlenen Türkiye şampiyonasına katılan Engin Demiralay, 100 metre serbest yarışında ikinci oldu. Bu sonuçla kendine güveni artan Demiralay, aynı organizasyondaki 50 metre serbest mücadelesinde ise ilk Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Kendisini geliştirmeye karar veren Engin, yaptığı çalışmaların ardından katıldığı 3 Türkiye şampiyonasında, 100 ve 400 metre serbest ile 200 metre karışık kategorilerinde birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

Günde iki antrenmanla yoğun bir şekilde çalışan Engin Demiralay, 2016 Nisan'da Portekiz'de yapılacak Avrupa şampiyonasında elde edeceği puanlarla, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmak istiyor.

- "Engelli bir birey olarak neler başarabileceğimi gördüm"

Engin Demiralay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayağındaki kas erimesi ile doğduğunu, kalça çıkıklığı ve ayak bileklerindeki sıkıntılar nedeniyle zor bir çocukluk geçirdiğini söyledi.

Kursta hocasının kendisini fark etmesiyle yüzmeye başladığını anlatan Engin, 3 aylık eğitimin ardından Türkiye şampiyonasında birinci olduğunu ifade etti.

Şampiyonadan sonra bir şeyleri başarabilme inancına sahip olduğunu ve yüzmeye daha da ağırlık verdiğini dile getiren Engin Demiralay, şunları kaydetti:

"Bu sporu yaptığım 4 yılda 4 kez Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Bu kendime olan güvenimi arttırdı. Engelli bir birey olarak neler başarabileceğimi gördüm. Yüzmeye başladıktan sonra engelime rağmen artık çok rahat yürüyebiliyorum. Şu anda  öyle bir duruma geldim ki Avrupa şampiyonasına hazırlanıyorum. Seviye olarak çok yükseldim. Allah'ın izniyle 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacağım ve madalya alacağım" diye konuştu.

- Rio'ya "1 saniye" kaldı

Engin Demiralay'ın antrenörü İbrahim Kaş, uzun zamandır çalıştıklarını, sporcusunun çok gayretli olduğunu aktardı.

Kaş, Engin'in engeli bulunmayan sporcularla antrenman yaptığını ve onlarla başa baş mücadele ettiğini vurguladı.

Türkiye şampiyonalarının ardından sporcusunun, milli takım aday kadrosuna çağrıldığını belirten Kaş, "Şu anki durumumuz çok iç açıcı, Engin'in önü açık. Antrenmanlarda 1 saniye daha kendimizi geliştirirsek, Rio'ya gitme şansını yakalayacağız" dedi.

Kaynak: AA