Edirnespor Kafilesi, Rusya'da Yaşadıkları Zorlukları Anlattı

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası maçı için gittikleri Rusya’da havaalanında 4 saat bekletilen Edirne Belediyesi Edirnespor kafilesi, yaşadıkları zorlukları anlattı.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu’nda 4. hafta mücadelesinde deplasmanda Rusya’nın Enisey takımıyla karşılaşan ve salondan 73-70 mağlup ayrılan Edirne Belediyesi Edirnespor’un Rusya yolculuğu sıkıntılı geçti.

Bugün İstanbul’da dönen kafile, Atatürk Havalimanı’nda yaşadıkları olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Edirne Belediyesi Edirnespor Başkanı Murat Boyacıoğlu, havalimanına giriş yaptıklarından itibaren tepkiyle karşılandıklarını belirterek, "Bundan dolayı da bütün sistemimiz alt üst oldu. Orada 1,5 saat bekledik. Bunun bir an önce çözülmesi ve eski dost günlere dönülmesi gerektiğini düşünmekteyim" dedi.

Başantrenör Hakan Acar ise 1,5 saat pasaport kontrolünde bekletildiklerini vurgulayarak, "Havalimanında 4 saat beklemek zorunda kaldık. Daha sonra 4 saat uçmak zorunda kaldık. Polis eskortuyla antrenmanlara gittik. Her yerde polis kontrolü vardı" ifadelerini kullandı.

Yaşadıklarını unutmak istediğini söyleyen takım kaptanı Saynur Tozlu da, "Normalde 2 dakika sürmeyen işlem 1,5 saat sürdü. Ondan sonra da sürekli polis eşliğinde gidip geldik. Rakip takımın davranışları bile garipti. Halkın tepkisi olmadı. Seremoniden sonra tokalaşmak gelenektir ancak o bile maçtan sonra yapıldı" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA