16 milyon TL'yi beğenmedi

Çin Kulübü Shanghai Shenhua, Burak için yıllık ücret teklifini 5 milyon Euro'ya kadar çıkardı ama...

Shanghai Shenhua, Burak için yıllık ücret teklifini 5 milyon Euro'ya (yaklaşık 16 milyon TL) kadar çıkardı ve 31 Aralık'a süre verdi. Ancak tecrübeli futbolcu, parayı beğenmedi. İşte gerekçesi...

Demba Ba'nın ardından Türkiye'den bir yıldız daha koparmaya hazırlanan Çin kulübü Shanghai Shenhua, Galatasaray'ın yıldızı Burak Yılmaz'ın peşini bırakmıyor. Sarı-Kırmızılı kulübe 10 milyon Euro'luk teklifle gelen Çinliler'in bu girişimi, kabul edildi. Ancak Burak cephesinde yeni bir gelişme yok. Senelik garanti ücret önerisi 5 milyon Euro'ya kadar yükseltilmesine rağmen, tecrübeli futbolcu bu teklife yanaşmıyor. Burak'ın gerekçesi ise Galatasaray'dan aldığı sabit ücret, maç başılar ve çeşitli bonuslarla birlikte yıllık kazancının 4 milyon Euro'yu bulması. Ayrıca çiçeği burnunda baba olan Burak, hayatında köklü bir değişiklik yapmaya sıcak bakmıyor. Golcü oyuncunun yakın çevresi, 1 milyon Euro'luk fark için Türkiye'den ayrılıp Çin'e gitmeyeceğini söylüyor.

UEFA'DA İŞİMİZE YARAR
Shenhua kulübünün 31 Aralık'a kadar geçerli olan teklifini daha da artırıp artırmayacağı ise merak konusu. Galatasaray Yönetimi, Burak'ın 10 milyon Euro'ya satılması halinde, Şubat ayında UEFA ile yapılacak Finansal Fair Play toplantısında bunun bir koz olarak kullanılabileceği düşüncesinde. Bu nedenle Çinliler'in teklifi tereddütsüz kabul gördü.