TOHM Geleceğin Sporcularını Yetiştiriyor

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesine ilişkin 2 yıl önce başlatılan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesinin kapsamında gelen başarıları açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, 2 yılı dolduran Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi konusunda bilgileri takipçileriyle paylaştı.

Geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesini sağlayacak proje kapsamında bilgi veren Baykan, "Bir yaş sınırlaması olmamasına rağmen 910 sporcunun 826’sı 9-20 yaş aralığındadır. Hedef 2016 Rio daha çok 2020 Tokyo ve 2024 olimpiyatlarıdır" dedi.

Şimdiye kadar olimpiyatlarda madalya alınan ve madalya şansı yüksek olan branşlardaki çalışmaların 20 ilde bulunan TOHM’larda devam edildiğini belirten Baykan, 2 yıl gibi kısa bir sürede TOHM sporcularının elde ettiği öne çıkan başarıları sıraladı. 44 sporcunun 2016 Rio aday kadrosunda bulunduğuna dikkat çeken Baykan, üst yaş grubunda 29 yaşındaki sporcu Elif Jale Yeşilırmak’ın güreşte, 28 yaşındaki sporcu Yavuz İlnam’ın ise atıcılıkta Rio olimpiyat kotası aldığına dikkat çekti.

Baykan, dünya şampiyonalarında 22, Avrupa şampiyonalarında 74 ve diğer uluslararası yarışmalarda 218 madalya kazandığını, 4 sporcunun daha 2016 Rio Olimpiyatları için kota aldığını vurguladı.

Kaynak: İHA