En Büyük Hedefleri Rio'da Olmak

2016 Rio Olimpiyat Oyunları için tek ve çift kadınlarda kota mücadelesi veren milli badmintoncular Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak, katılacakları turnuvalarda başarılı olarak Rio'ya gitmek istiyor.

İçel'de düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları Eleme Turnuvası "International Challenge Tournament"ta çift kadınlarda finale kalmayı başaran ancak finalde Bulgar rakiplerine yenilen Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak, kendi seyircileri önünde finali kaybetseler de Rio hayallerinden vazgeçmiyor.

Rio Olimpiyatları için tek ve çift kadınlarda olimpiyatlara gitmek isteyen milli badmintoncular, bunun için düzenlenen tüm turnuvalarda finale kalıp, kota mücadelesini başarıyla sonuçlandırmayı hedefliyor.

- Neslihan Yiğit: "Çift bayanlarda kota içerisine girmeye çalışıyoruz"

Neslihan Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, badmintona 9 yaşında hobi olarak başladığını ve işin ciddiyetini kavradıktan sonra da profesyonel olarak devam ettiğini söyledi.

Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil ettiğini ve başarılı sonuçlar elde ettiğini ifade eden Yiğit, "Olimpiyatlar için çift bayanlarda kota içerisine girmeye çalışıyoruz. Tek bayanlarda da kota dahilindeyiz fakat henüz kesinleşen bir şey yok. Biz bireysel olarak da çift bayanlarda da Rio Olimpiyatları'na katılmak istiyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

İçel'deki 2016 Rio Olimpiyatları Eleme Turnuvası'nda finalde Bulgar rakiplerine kaybettiklerini anımsatan Yiğit, ilk sette iyi mücadele ettiklerini ancak sonunu getiremediklerini aktardı.

Olimpiyatlara kalmaları durumunda madalya kazanacaklarına inandıklarını vurgulayan Yiğit, şöyle konuştu:

"Olimpiyatların çok zor olacağını sanmıyorum. Uzun dönemden beri hazırlanıyoruz ve hep bir mücadele içerisindeyiz. Maçlarımız kolay geçmiyor, rekabet var. Kendimizi bu işe odaklamış durumdayız. Hedefe ulaşmak istiyoruz. Ben 2012'de Londra Olimpiyatları'na gittim. Onun dışında tek bayanlarda 17 yaşta ikinciliğim ve 19 yaş Avrupa üçüncülüğüm var. Süreç içerisinde ailemden büyük destek gördüm ve hedeflerimin büyümesiyle ailem de büyük heyecan yaşamaya başladı. Her zaman arkamda durdular. Ülkeme kupa kazandırmam için ellerinden gelen her türlü desteği verdiler."

Milli sporcu Özge Bayrak ise İçel'de ikinci olduklarını ancak kotada yer almak için birkaç turnuvanın daha olduğunu söyledi.

Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi arzuladıklarını belirten Bayrak, "Ön eleme turnuvasında çift kadınlarda iyi bir sonuçla dönemedik ama bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Her gün idman yapıyoruz. Umarım ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz" dedi.

Bayrak, 2014 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda tek bayanlarda 3'üncü olduğunu anımsatarak, bunu daha da geliştirmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA