Sandıklı'da Şehit Ve Gazi Yakınlarına Yemek

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit ve gazi ailelerine yemek verildi

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.

Sandıklı Hüdai Kaplıcalarındaki bir termal otelde verilen yemekte Afyonkarahisar Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar'da ilk defa İl Jandarma Komutanlığının katkısıyla böylesine büyük bir organizasyon yapıldığı için mutlu olduklarını söyledi.

Gelen şehit haberlerine üzüldüğünü belirten Kumartaşlı, şehit aileleri ve gaziler olarak devlet tarafından verilecek her türlü göreve hazır olduklarını kaydetti.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Türkiye'nin jeopolitik açıdan dünyanın önemli bir noktasında olduğunu anımsattı.

Türkiye üzerine dış mihraklarca oynanan oyunların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirten Arıcan, şunları kaydetti:

"Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları engellemek için birlik, beraberlik içerisinde, güçlü olmamız gerekiyor. Bir toprağın vatan olabilmesi için sahiplenilmesi lazım. Sahiplenme mücadele ile olur. Eğer karşınızdaki silahlı mücadele ediyorsa, bunun karşısında da devlet kurumu silahla mücadele eder. Ne yazık ki, bu mücadelede en büyük üzüntümüz kayıplarımız. Şehitlerimiz oluyor. Onların emaneti olan çok kıymetli şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için devletimiz güzel imkanlar sağlamaya çalışıyor. Devletimizin bütün kurumları ve kapıları sizlere açıktır."

Daha sonra yapılan dualar ile program sona erdi.

Kaynak: AA