Karşıyaka son saniyede yıkıldı

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Torku Konyaspor, sahasında Pınar Karşıyaka'yı uzatmalarda 79-77 yendi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Torku Konyaspor oldu. Pastal'ın üçlüğüyle maça başlayan yeşil-beyazlı ekip Pınar Karşıyaka'dan Palacios, Soner, Gabriel'in sayısına engel olamadı. Mücadelenin ilk 5 dakikası 14-8 Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğüyle geçti. Torku Konyaspor'un eksikliklerini iyi değerlendiren Can Atındağ, Josh Carter ve Kenan Sipahi ile aradaki farkı açtı. Ev sahibi ekip Plisnic, Tucker, Williams ve Jefferson'un basketleriyle farkı kapatmaya çalıştı ancak karşılaşmanın ilk periyodu 24-12 Pınar Karşıyaka'nın üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci periyoda iyi başlayan Torku Konyaspor yaptığı sert savunmanın meyvelerini aldı. Boyalı alanda Pınar Karşıyaka'ya sayı imkanı tanımadı. Gabriel ile dış atışlardan etkili olmaya çalışan Pınar Karşıyaka'ya, Plisnic, Tucker ve Doğukan Sönmez ile karşılık veren Torku Konyaspor farkı 5 sayıya kadar (21-26) indirdi. İyi savunma yapan Torku Konyaspor aradaki farkı 3 sayıya indirerek ilk yarı sahadan 30-27 mağlup ayrıldı.

Üçüncü periyoda iyi başlayan Pınar Karşıyaka ilk dakikada Josh Carter ile bulduğu 8 sayıyla aradaki farkı 11'e (27-38) çıkardı. İyi bir savunma yapan ve rakibine basket şansı tanımayan konuk ekip Josh Carter, Kenan, Palaciios ile dış atışlarla basketler buldu. Ev sahibi ekip ise Bremer, Tucker, Jefferson ve Williams ile karşılık verdi. Aradak farkı korumayı bilen konuk ekip Pınar Karşıyaka üçüncü periyodu 55-47 önde tamamladı.

Karşılaşmayı bırakmayan yeşil-beyazlı ekip Bremer'in kazandırdığı 6 sayı ile maça başladı. Ardından iyi bir savunma yapan Torku Konyaspor Bremer ve Tucker'ın arka arkaya bulduğu basketler ile karılaşmanın son 5 dakikasında eşitliği sağladı. (59-59). Ev sahibi ekip Plisnic ve Williams'ın basketleriyle karşılaşmanın son 2,5 dakikasında 3 sayı öne geçmeyi başardı.(66-63). Kenan ve Josh Carter ile karşılık veren konuk ekip son 16 saniyeye 70-69 önde girdi. Rakip takımın yaptığı faulün ardından yeşil-beyazlı ekipten Willams'ın 2 faul atışından bir tanesini sayıya çevirmesi üzerine karşılaşmanın normal süresi 70-70 berabere tamamlandı.

Uzatmaya giden karşılaşmada her iki takımda iyi savunma yaptı. Konuk ekip Karşıyaka Gabriel, Kenan ile sayı bulurken ev sahibi Torku Konyaspor ise Williams ve Bremer ile sayılar üretti. 77-77 berabere devam eden maçın bitimine 2 saniye kala Bremer'in attığı basket ile Torku Konyayaspor karşılaşmayı 79-77 önde tamamladı.