Yanal dönemi başlıyor

Başkan Muharrem Usta'nın, “Temastayız. Görüşüyoruz, görüşeceğiz” dediği Ersun Yanal'da işin son aşamaya geldiği öğrenildi. Tarafların mukavele detayları üzerinde konuştuğu, ilk yarı sonunda Fırtına'nın kampa yeni hocasıyla gideceği ortaya çıktı.

Yanal dönemi başlıyor
Trabzonspor'un 3-0 kazandığı Antalyaspor mücadelesinden hemen sonra başkan Muharrem Usta teknik direktör konusuyla ilgili sorulara sürpriz bir yanıt vermiş, “Ersun Yanal ile temas halindeyiz. Görüşüyoruz, görüşeceğiz” demişti.

İKNA OLDU
O şartların en önemlileri, kurumsal yapının korunacağı, hem ekonomik hem psikolojik açıdan rahat bir çalışma ortamının sağlanacağı şeklindeydi. Ayrıca Muharrem Usta'nın yeni teknik direktörü olarak düşündüğü Ersun Yanal'a kendi yönetiminin görev süresini kapsayan, 3 yıllık bir sözleşme teklif etmesi de Bordo-Mavililer'in 1 numaralı hoca adayının iknasında rol oynadı.
Yanal dönemi başlıyor

ŞAMPİYON OLMAK İÇİN 
Yakından tanıdığı bir futbolcu topluluğu ile çalışacak olan Ersun Yanal'a, özellikle şampiyonluk sözü verilen gelecek sezon için ciddi bir transfer bütçesinin de garantisi sunuldu. Tüm bu tabloyu düşünmek için kısa bir süre talep eden Yanal'ın gelecek hafta ortasında başkana yanıtını vereceği belirtildi. Ancak yönetime ve Yanal'a yakın kaynaklar, Trabzonspor'un ikinci yarı hazırlıklarına Ersun Yanal ile gideceği yönünde hemfikir.
Yanal dönemi başlıyor

ONUR, SELÇUK, COLMAN

2008 kongresi öncesinde başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun seçim vaadi olan Ersun Yanal, sürpriz bir şekilde o dönemin başkanı olan Nuri Albayrak ile sözleşme imzalamıştı. Albayrak, o dönem aday olmadı, Yanal başkan seçilen Sadri Şener ile çalışmaya devam etti.

Ersun Yanal, uzun yıllar kullanılan kadronun şekillenmesinde çok önemli rol oynadı. Onur Kıvrak, Cale, Song, Egemen Korkmaz, Selçuk İnan, Colman, Alanzinho ve Serkan Balcı gibi isimleri kadroya kazandırdı, hepsinden de üst düzey verim aldı. Yanal, 2009'un 29. haftasında takım Süper Lig'de 3. sıradayken görevinden ayrıldı.

LUCE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Muharrem Usta, kongre öncesinde ve sonrasında teknik direktör sorularına Lucescu'lu yanıtlar vermiş, şartların zorlanacağını söylemişti. Fakat olaylar farklı gelişti ve Rumen teknik adama son kararı geçtiğimiz günlerde bir kez daha soruldu. Lucescu'nun da Usta'ya, “Beni inanılmaz onore eden, her teknik adamın isteyeceği bir teklif yaptınız. Bunun için çok teşekkür ederim. Ancak şu an için buradan ayrılmayı düşünmüyorum. Trabzonspor tanıdığım, sevdiğim bir camia. Umarım en kısa zamanda toparlanır ve başarılı olursunuz” mesajını gönderdi. Usta da bunun üzerine vakit kaybetmeden düğmeye bastı.
Yanal dönemi başlıyor

2. DÖNEMİ KISA SÜRMÜŞTÜ

Ersun Yanal'ın Trabzonspor'daki ikinci macerasında başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'ydu. Vahid Halilhodzic'in görevden ayrılmasından sonra Yanal işbaşı yaptı. Kendi kurduğu kadroyla değil de Halilhodzic'in eseriyle çalışmanın sıkıntılarını çekti. Devre arasında Erkan Zengin gibi o dönem çok ses getiren bir transferin yapılmasında başkan Hacıosmanoğlu ile beraber İsveç'e giderek büyük etki yarattı. İlk maçında Galatasaray'ı 3-0 yenen Ersun Yanal, sezon sonuna doğru inişli-çıkışlı bir grafiğin sahibiydi. Bordo-Mavililer de sezonu 5. sırada bitirdi.

SADİ TEKELİOĞLU İKNA EDİLECEK 
Yönetim kısa süre önce sezon sonuna kadar Sadi Tekelioğlu ile devam edileceğini açıklamıştı. Ancak bu sürpriz gelişmenin ardından Tekelioğlu'nun mutlaka ikna edilip kendisine gerekli açıklamanın da bizzat üst düzey yöneticiler tarafından yapılacağı belirtildi. Hatta Tekelioğlu'nun uygun görmesi halinde sezon sonuna kadar yine Ersun Yanal'ın ekibinde bir danışman pozisyonunda kalabileceği de gelen haberler arasında.
Yanal dönemi başlıyor

KADRO BELLİ DEĞİL

Yanal, geçtiğimiz sezon görev yaptığı Trabzonspor'da sakatlık ve cezalar sebebiyle zaman zaman kadro kurmakta bile zorluk çekti. Ancak deneyimli hocanın vazgeçmediği oyuncular aşağı yukarı belli. Bordo-Mavililer'in 1 numaralı teknik direktör adayı, forvette genellikle Cardozo'yu kullandı, Özer, Yusuf, Ekici, Erkan, Aykut ve Salih gibi yerli isimlerden de pek vazgeçmedi. Çift forvetli sistemi kullanmak istese de Yatabare ve Waris'in formsuzluğu sebebiyle genellikle bunu başaramadı.
Yanal dönemi başlıyor

Yanal dönemi başlıyor

Yanal dönemi başlıyor