Sunter Açıklaması 'Avrupa Kupası'nı Ankara'ya Getirmek İstiyoruz'

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter, “Türkiye Ligi’nde hedefimiz Play-Off ama Avrupa Kupası’nda gayet ciddi hedefimiz var; Avrupa Kupası’nı Ankara’ya getirmek gibi. O yüzden de iyi çalışıyoruz” dedi.

FIBA Erkekler Avrupa Kupası J Grubu’nu lider tamamlayan Türk Telekom, 2. Tur ilk maçında Polonya ekibi Slask’ı 28 sayı farkla (96-68) mağlup etmeyi başardı. Bu maçın ardından hafta sonu ligde oynayacağı Rönesans Ted Ankara Kolejliler derbisine odaklanan Telekom, hazırlıklarına devam ediyor. Antrenman öncesi Başantrenör Ercüment Sunter ve takımın başarılı pivot oyuncusu Ermal Kurtoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“AVRUPA KUPASI’NI ANKARA’YA GETİRMEK İSTİYORUZ”

Türk Telekom Basketbol takımı Antrenörü Sunter, Avrupa’daki hedeflerinin FIBA Avrupa Kupası’nı Ankara’ya getirmek olduğunu belirterek, “Ligde de aslında şansız bir başlangıç yaptık. Sezon başında aynı pozisyonda bulunan 3 oyuncu, takımın skorerleri ve atan oyuncuları, burada bir sakatlık yaşadı ama bunları atlattık. Zaman içerisinde atlatamadığımız sakatlık yüzünden Vanders yine sakatlandı. Onun yerine tecrübeli Rasic’i getirdik. Ligde de çıkışa geçmeyi planlıyoruz. Zaten hedeflerimiz hiç düşmedi. Türkiye Ligi’nde yine hedefimiz Play-Off ama Avrupa Kupası’nda gayet ciddi hedefimiz var. Avrupa Kupası’nı Ankara’ya getirmek gibi. O yüzden de iyi çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

"GÜZEL BİR MAÇ BEKLİYOR"

“Takımda kaynaşma, birlik beraberlik iyice arttı” diyen Sunter, “Aldığımız son galibiyetlerden sonra moral motivasyonumuz da arttı. Bu hafta TED Kolej’i ile çok önemli bir Ankara derbisi var. Onlarda sezona iyi başladılar. Tecrübeli bir takım. Onların da hedefi Play-Off, bizim de hedefimiz Play-Off. O yüzden güzel bir maç bekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

“BEN İNANIYORUM Kİ BELÇİKA TAKIMI İLE BİRİNCİLİK İÇİN OYNAYACAĞIZ”

Avrupa Kupası’nda oynayacakları grubun zorluğuna dikkat çeken Sunter, şunları kaydetti:

“Kupada oynayacağımız takım Belçika şampiyonu, kuvvetli bir takım ama grupta sürpriz bir İsveç takımı var. Ben inanıyorum ki Belçika takımı ile birincilik için oynayacağız. Onlarla ilk maçımız deplasmanda, ikinci maçımız içeride. O bizim için avantaj ama biz grubu birinci tamamlamak istiyoruz. Ondan sonraki turda bu sefer saha avantajımızı ele geçirmek istiyoruz. O turda da rakiplerimiz hemen hemen belli. Diğer gruptaki takımlarla biz çapraz olarak, ikinci olursak birincisiyle, birinci olursak ikincisiyle oynayacağız. O grupta da Rus takımı var, İtalyan takımı var, Fransız takımı var. Bunlardan biriyle eşleşeceğiz ve gün geçtikçe de daha zorlaşacak kupa. Biz hedefimizi yüksek tutuyoruz. Kupayı getirmek istiyoruz.”

KURTOĞLU: “ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR”

Takım gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom’un pivot oyuncularından Ermal Kurtoğlu, “Biz kendimizi bulamadık şimdiye kadar. Gerek sakatlıklardan dolayı gerekse takımın içerisinde oluşan bazı problemlerden dolayı. Sezon sonunda ayrılan bir arkadaşımız var. Valters’in sakatlanması bizi kötü yönde etkiledi. Zaten yeni bir takımız. Bu oluşumun da normal hale gelmesi için zamana ihtiyacımız var. O zamana maalesef sahip olamadık. Şimdi 2 tane yeni oyuncumuz var. Umarım şimdi bir çıkış yakalarız. Her geçen gün daha iyi oynayacağınıza inanıyorum. Zaten 2-3 haftadır daha iyi basketbol oynadığımızı düşünüyorum. Ufak tefek sorunlarımız var, ribaund gibi. Bazen hücumda erken top kullanıyoruz. Onları da minimuma indirdiğimiz zaman önümüz açık diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“NAMAĞLUP OLMAMIZ KİMSEYİ KANDIRMASIN”

“Namağlup olmamız kimseyi kandırmasın” diyen Kurtoğlu, şunları kaydetti:

“Seviyesi düşük takımlara karşı oynadık. Bizim için önemli olan takım olma olgusunu ortaya koymak. Bu galibiyetler her ne kadar zayıf takımlara karşı olsa da moral bulmamıza yardımcı oldu. Mümkün olduğu kadar beraber maç yapınca birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı buluyoruz. Bu da bize yardımcı oluyor. Uzun vadede bunları pozitif bir şekilde değerlendireceğimizi düşünüyorum.”

“ASIL AVRUPA MACERASI ŞİMDİ BAŞLIYOR”

Avrupa Kupası’nda zorlu bir grupta yer aldıklarını vurgulayan Kurtoğlu, “Asıl Avrupa macerası şimdi başlıyor. Daha zor bir gruptayız. Belçika’nın en önemli takımlarından biri Oostende gibi, İsveç’in iyi takımlarından biriyle karşılaşacağız. Onlarla çok çetin maçlar geçecek. Yeni bir takım olduğumuz için maç maç aşmak istiyoruz. Tabi ki kafamızın bir köşesinde o ana hedef var; Avrupa Kupası’nda Final-Four oynamak gibi fakat oraya kadar uçmak istemiyoruz. Her maç daha iyi olalım, her maç hatalarımızı minimuma indirelim, iyi yaptığımız şeyleri daha iyi yaparak en yüksek seviyeye ulaşmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA