İsviçre FİFA'yı ABD'ye mi sattı

90 gün ceza alan FIFA Başkanı Sepp Blatter verdiği röportajda, ülke parlamentosunda, “İsviçre, FIFA’yı ABD’ye mi sattı?” sorusunun gündeme geldiğini iddia etti.

FIFA Etik Kurulu tarafından 90 gün hak mahrumiyeti cezası alan Sepp Blatter, üç gazeteye birlikte röportaj verdi.

1998'den bu yana sürdürdüğü FIFA Başkanlığı görevi Şubat ayında sona erecek 80 yaşındaki Blatter, İspanya'nın El Mundo Deportivo, İtalya'dan La Gazzetta dello Sport ve Fransa'dan Liberation'a ortak röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Blatter, cezanın haksız olduğunu belirterek, “Michel Platini ve ben ne yaptık? Para mı çaldık? Adam mı öldürdük? Adeta engizisyon mahkemesinde yargılanıyormuşuz gibi” dedi. Sepp Blatter, “Alacağımız cezalar kamuoyuyla paylaşılıyor. Bunun gizli kalması gerekir. İsviçre Parlamentosu'nda siyasetçiler, hükümete, ‘FIFA'yı Amerika Birleşik Devletleri'ne sattınız mı?' diye sordu. Ben, genel sekreter Jerome Valcke ve Michel Platini kendimizi savunmamıza izin verilmeden cezalandırıldık” ifadesini kullandı.

'PLATINI'YE BORCUMU ÖDEDİM'
Michel Platini'ye usülsüz ödeme yapmakla suçlanan Blatter, 'Ben ona sözlü olarak söz verdim. Ailemden kimseye borçlu kalmamayı öğrendim. Sonunda borcumuzu ödedik. Burada yanlış ve usülsüz bir durum yok” derken, “Bu ödeme FIFA raporlarında görünmüyor?” sorusuna ise, “Ben FIFA'nın muhasebecisi değilim, başkanıyım. FIFA'yı dışarı adeta mafya organizasyonu gibi gösterdiler. FIFA şu anda kurban edildi' yorumunda bulundu.

'UEFA BENİ SEVMİYOR'
Kendisine karşı kampanyayı UEFA'nın başlattığını kaydeden Blatter, ardından İngiltere Hükümeti'nin de kendisine savaş açtığını bildirdi. ABD'nin dünyanın her alanında olduğu gibi futbola da hakim olmak istediğini bildiren FIFA Başkanı, “Onlar dünyanın polisi. Futbolu da kendi görüş çerçevelerinde yönetmek istiyorlar. ABD, 2022 Dünya Kupası'nı Katar'ın elinden almaya çalışıyor. Oradaki adalet sistemini eleştiriyor. Ama Katar'da neden ABD üssü olduğunu kimse sormuyor” diye konuştu.
Blatter, röportajda, 2018 Dünya Kupası'nın Rusya ve 2022 Dünya Kupası'nın ise Katar'da düzenlenmesi kararının arkasında olduğunu ancak gönlünün Afrika kıtasından Fas'ın da kupaya ev sahipliği yapmasından yana olduğunu da belirtti.