Halat Ve Araba Lastiğiyle İdman Yapıyorlar

Tatvan'da katıldıkları birçok şampiyonada başarı elde eden muay thai sporcuları, müsabakalara gemi halatı ve araba lastikleriyle yaptıkları idmanlarda hazırlanıyorlar.

Tatvan Spor Salonunda güç ve kondisyon antrenmanı yapan sporcular, bunun için halat ve araç lastiği kullanıyor.

Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur, AA muhabirine, katıldıkları şampiyonlarda başarı sağlamalarında "crossfit" antrenmanının büyük etkisinin bulunduğunu söyledi.

Antrenmanın, sporcularda bazı temel özelikleri artırdığını ifade eden Uğur, şöyle konuştu:

"Bu antrenman, ABD'de itfaiyeci ve polislerin daha güçlü ve başarılı olması için yapılan çalışmaydı. Biz de bundan faydalanarak, sporcuların dayanıklılığını, iş yapabilme kapasitesini, güç, esneklik, patlayıcı kuvvet, hız, koordinasyon, çeviklik, denge ve vücut kontrolünü daha üst seviyeye çıkarıyoruz. Haftada iki gün bu antrenmanı yapıyoruz. 'Tekerlekle gelen şampiyonluk nasıl oluyor?' diye yaptığımız işi anlamayanlar olabiliyor. Ancak dünyanın her tarafında crossfit antrenmanı bu şekilde yapılıyor."

- "Sporcunun gücüne göre lastik seçiyoruz"

Bu antrenmanda sporcuların gücüne göre lastik seçtiklerini anlatan Uğur, "Sporcularımızın daha güçlenmesi için traktör lastiği, balyozla dövme ve üzerinde zıplamaları için de otobüs lastiği kullanıyoruz. Ayrıca antrenmanda gemilerin limana bağlanması için kullanılan halat, denge tahtası ve paralel bar da kullanıyoruz" dedi.

Yapılan antrenmanın sporcunun rakibini daha rahat düşürmesini ve onunla mücadele etmesini sağladığını dile getiren Uğur, balyozla vurulan otobüs lastiğinin sert ve hızlı yumruk atılmasına, üzerinde zıplanılan otobüs tekerleğinin de sporcuların bacaklarını kuvvetlendirerek hızlı hareket etmelerine katkı sunduğunu anlattı.

"Gemi halatı ve lastik, dışarıdan bakıldığında belki çok önemsiz görünen aletlerdir" diyen Uğur, "Bu malzemelerin çocukların şampiyon olmasında çok büyük etkisi var. Tabi sistemde çok önemli. Bir sistem içinde eğitim veriyoruz. Sporcunun gücüne göre lastik seçiyoruz" ifadesini kullandı.

- "Avrupa Şampiyonasından 6 madalyayla döndük"

Katıldıkları Muay Thai Avrupa Şampiyonasında büyük başarı elde ettiklerini dile getiren Uğur, "Avrupa Şampiyonasından 6 madalyayla döndük. Bu antrenman sayesinde şampiyonada bir sporcu birinci, 3 sporcu ikinci, 2 sporcu da üçüncü oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA