Judocular Mersin'den Dereceyle Döndü

İçel’de düzenlenen ve 24 ilden 190 sporcunun katıldığı Liselerarası Gurup Müsabakalarında Adıyaman’dan 3 sporcu dereceye girdi.

Gurup müsabakalarında kafilede sporcuların yanı sıra, Judo Antrenörü Tacettin Pektaş, Antrenör Hamza Selen ve Judo Adıyaman İl Temsilcisi Ali İhsan Çalışkan yer aldı.

Judo Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2015-2016 eğitim yılı faaliyet programında yer alan Liselerarası Judo Müsabakalarına katılan 81 Kiloda Tacettin Özharıkçı ikinci, 40 Kiloda Hüsra Tunç ikinci ve 90 kiloda Abdulkadir Kadir Ceritoğlu üçüncü oldu.

Gurup müsabakalarının çok güzel geçtiğini belirten Judo Adıyaman İl Temsilcisi Ali İhsan Çalışkan; “Adıyaman’dan 11 sporcu ile grup müsabakalarına katıldık. Beş sporcumuz derece yaptığı ancak son eleme maçında iki arkadaşımız maalesef elendi. Üç arkadaşımız elde etmiş oldukları başarıyla ilimizi Türkiye finallerinde temsil edecekler. Judo Federasyonumuzun belirleyeceği il ve tarihte Türkiye Final Müsabakaları yapılacaktır. Burada dereceye girecek sporcu kardeşlerimiz 2016 yılı Temmuz ayında Trabzon’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. Şimdiden bütün sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Finallerine en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Judo Antrenörü Tacettin Pektaş; “Gurup müsabakalarında sporcu kardeşlerimiz elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etti. 11 sporcumuzdan 3’ü elde etmiş olduğu dereceyle Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Türkiye Final müsabakalarında başarılı olup Trabzon’da yapılacak olan Dünya şampiyonasına katılmaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA