İtalyan Basınından Galatasaray Yorumu

İtalyan basını UEFA Avrupa Ligi 2. Turu’nda Galatasaray-Lazio eşleşmesini zor bir kura olarak değerlendirilirken, Galatasaray’ın İtalya’da oynamış oyuncularına vurgu yaptı.

İtalya’da Lazio’nun Galatasaray ile oynayacak olması manşetlere taşındı. La Gazzetta dello Sport, eşleşme haberini Galatasaray’ın 2011 yılında Lazio’dan transfer ettiği kalecisi Fernando Muslera fotoğrafı ile verirken, "Lazio dikkat: Eski Muslera’dan Sneijder dahisine, Galatasaray’da İtalya tadı var" başlığını kullandı. Her iki takımın da formunun zirvesinden uzak olduğuna değinen gazete, kurayı çekişmeli olarak nitelendirdi. İki takımın en son 2001 yılında Şampiyonlar Ligi grup maçlarında karşılaştığını hatırlatan La Gazzetta dello Sport, eşleşmenin 14 yıl sonra Lazio için rövanş anlamına gelebileceğini ancak Galatasaray’ın 2001 yılından sonra da aynı seviyelerde kaldığını ancak Lazio’nun o zamanlardaki ikinci şampiyonluğu kazanmış takımının seviyesinden bir hayli uzak olduğunu belirtti.

Galatasaray’ın bu sene Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şimdiye kadar hayal kırıklığı yaşadığına değinen La Gazzetta dello Sport, sarı-kırmızılıların Astana tarafından sürpriz bir şekilde UEFA’dan elenmesine Lazio’nun eski kalecisi Fernando Muslera’nın başarılı performansının mani olduğunu yazdı. Gazete haberinde Galatasaray’ın kadrosunda İtalya’da oynamış olan Sneijder ve Podolski’nin yanı sıra Lazio’nun geçtiğimiz yıllarda almak istediği Burak Yılmaz’ın da olduğunu hatırlattı.

Corriere dello Sport gazetesi ise, İtalya Ligi Serie A’da Mancini, Felipe Melo ve Alex Telles gibi eski Galatasaraylılar’ın bulunduğunu hatırlattı ve Lazio’nun tecrübeli Alman golcüsü Klose’nin kura yorumuna yer verdi. "Dostum Podolski ile sıkı bir mücadele yaşayacağız" diyen Klose, "Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde sürekli oynayan iyi bir takım. Galatasaray’ı Şubat ayında düşüneceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Gazete ayrıca Mustafa Denizli’nin kura hakkında, "Lazio güçlü bir takım ancak İtalyanlara karşı şansımız tutuyor" sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA