Gherardını Açıklaması 'Euroleague'in Yeni Formatının Bir Parçası Olmak Çok Önemli'

THY Euroleague’in gelecek sezon format değiştirmesi hakkında konuşan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menejeri Maurizio Gherardini, “Avrupa’nın en iyi takımlarıyla 10 yıl boyunca aynı platformda mücadele edeceğiz. Bizim için bu formatın bir parçası olmak son derece önemli” dedi.

FB TV’ye açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menejeri Maurizio Gherardini, sarı-lacivertlilerin bu sezonki kadro yapısı, yeni THY Euroleague formatı ve NBA ile Avrupa arasındaki farklar hakkında açıklamalarda bulundu.

“TAKIMIMIZIN PERFORMANSI ÇOK İYİ”

Fenerbahçe’nin THY Euroleague’de ve Spor Toto Basketbol Ligi’nde gösterdiği performansa dikkat çeken Gherardini, “Geçtiğimiz yıla oranla bu sezon daha yeni bir kadro ile mücadele ediyoruz. Euroleague’de belki de takımların birbirine en denk olduğu grupta yer aldık. Şu ana kadar gösterdiğimiz performans gayet iyiydi. İyi maçlar oynadık ve güzel galibiyetler aldık. Bir yandan da takım olma yolunda önemli adımlar attık. Takımımızın performansı çok iyi diyebilirim” diye konuştu.

"DAHA GENİŞ, DAHA YETENEKLİ KADRO KURDUK”

Geçtiğimiz sezon sonunda yetenek, atletizm ve kadro derinliği anlamında takıma takviyelerde bulunduklarını söyleyen Maurizio Gherardini, “Geldiğimiz noktaya baktığınızda beklentileri karşıladığımızı düşünüyorum. Bizim istediğimiz daha geniş, daha atletik ve daha yetenekli takımı oluşturduğumuzu düşünüyorum. Elbette bu süreçte sakatlıklar da yaşadık. Özellikle Ricky Hickman uzun bir sakatlık süreci yaşadı ama iyi bir şekilde geri döndü. Takım kimyamız her geçen gün daha da gelişiyor. Önümüzde TOP 16 var ve bu anlamda daha da zorlu maçlar bizi bekliyor. Umuyorum ki takımımız bundan sonra daha da iyi gelişerek, iyi sonuçlar almaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

“KHIMKI AVRUPA’NIN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİ”

THY Euroleague’de A Grubu’nun son maçı olan Khimki Moskova karşılaşması hakkında da konuşan Maurizio Gherardini, “Khimki Moskova, Avrupa’nın en iyi takımlarından biri ve özellikle iç sahada etkili bir oyun ortaya koyuyorlar. TOP 16 turunda çok iyi bir performans sergileyeceklerini düşünüyorum. Perşembe günü Khimki Moskova ile karşılaşacağız ancak bizim gruptaki durumumuzu değiştirmeyecek bir müsabaka. Zorlu bir deplasman olacak bunu biliyoruz, çünkü savaşçı bir takımla karşılaşacağız. Kadrolarında da çok kaliteli oyuncula var. İstanbul’daki ilk maç hatırlarsanız çok çekişmeli geçmişti ama kazanmayı başardık. Şu an form durumumuz çok iyi ve umuyorum ki bu maçı kazanarak grubumuzu 8 galibiyetle tamamlarız” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİN BU FORMATIN BİR PARÇASI OLMAK SON DERECE ÖNEMLİ”

Gelecek yıl THY Euroleague’de uygulanacak olan yeni formatın kendileri için heyecan verici bir deneyim olacağını söyleyen Fenerbahçe Genel Menajeri Maurizio Gherardini, “Avrupa’nın en iyi takımlarıyla 10 yıl boyunca aynı platformda mücadele edeceğiz. Önemli bir basamak. Format ile ilgili takımların, oyuncuların ve yöneticilerin aklında bazı sorular olabilir ama sezon sonuna kadar bu sorular cevap bulacaktır. Bizim için bu formatın bir parçası olmak son derece önemli. Yeni bir adım atacağız ve heyecanla bunu bekliyoruz. Avrupa’nın en üst düzey liginde bulunmak çok önemli ve bu ligin gelişimi için atılan adımlar da mutluluk verici diyebilirim" dedi.

“NBA İLE ARADAKİ FARKI KAPATMAK İÇİN ORTAK BİR DEĞER OLUŞTURULMALIDIR”

NBA ile Avrupa basketbolu hakkında konuşan Gherardini, “Geçmişe oranla geldiğimiz noktada genç oyuncular için NBA hedefi daha gerçekçi. Çünkü süreç artık çok daha kısa ve çok daha hızlı gelişiyor. Oyuncuları bağlayıcı kontratlar da yapılamıyor. Eğer ki gerçek bir değeri Avrupa’da oluşturabilirsek genç oyuncular kendilerini Euroleague’de daha iyi hazırlayıp, hazır bir şekilde NBA’e gitmeyi düşünebilirler. Avrupa’da sadece 1 sezon değil daha fazla oynayarak NBA’e gitmeyi tercih edebilirler. NBA dışında dünyanın en iyi ligi; Euroleague. Ancak buna rağmen aradaki rakamsal farkla çok fazla diyebilirim. Özellikle NBA’deki yayın anlaşmasından sonra bu farkla giderek büyüyor. Aradaki farkı kapatmak için bütün kulüplerin bir araya gelerek ortak bir değer ya da marka oluşturması gerekir. Bu sayede oyuncuların NBA’e gidişini geciktirmiş oluruz” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İHA