Galatasaray-Lazio Eşleşmesi İtalyan Basınında

İtalyan basını, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Lazio ile Galatasaray arasındaki mücadelenin zorlu geçeceğini ifade etti

İtalyan basını, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Lazio ile Galatasaray arasında oynanacak maçların zorlu geçeceğini öne sürdü.

Ülke basınında yer alan haberlerin genelinde, İtalyan takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kuralarında zorlu rakipler çektiği, Galatasaray ile Lazio arasındaki eşleşmenin de bu kapsamda yer aldığı belirtildi.

Ülkenin önde gelen 3 spor gazetesi de ABD'de terör saldırısının gerçekleştiği 11 Eylül 2001'de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında iki takım arasında oynanan ve sarı-kırmızılıların evinde 1-0 kazandığı maç ile rövanşında Lazio'nun 1-0 galip geldiği mücadeleleri hatırlattı.

Corriere dello Sport, İtalyan teknik direktör Roberto Mancini'nin bir dönem formasını terlettiği Lazio ile Türkiye'de çalıştırdığı Galatasaray'ın karşı karşıya geleceğini, sarı-kırmızıların Lazio'nun eski kalecisi Fernando Muslera, Wesley Sneijder ve Lukas Podolski gibi ünlü futbolculara sahip olduğu ifade edildi. Haberde, Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde grubunda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne kaldığına ve teknik direktör değişikliğine gittiğine dikkat çekildi.

Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport ise iki takımın da 2001'deki performans ve başarılarından uzak olduğunu belirtti. Lazio'nun bir dönem transfer listesinde yer aldığı iddia edilen Burak Yılmaz'ın da Galatasaray'da forma giydiği hatırlatıldı.

Haberde, Galatasaray ile Lazio'nun turu geçmek için ciddi bir mücadele vereceği, iki takımın en son İzmir'de oynadığı özel maçı sarı-kırmızılıların 1-0 kazandığı ifade edildi.

Tuttosport gazetesi ise Galatasaray'ın deneyimli çalıştırıcısı Mustafa Denizli'nin "İtalyanlara karşı şanslıyız" sözleri ile Lazio'nun teknik direktörü Stefano Pioli'nin Sampdoria maçından sonra sarf ettiği “Korkumuz olmamalı” açıklamasına yer verdi.

Kaynak: AA