Bilic Galatasaraylı futbolcuyu istiyor

Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Slaven Bilic; çalıştığı dönemdeki derbiler, eleştirilerin odağındaki Tolga Zengin ve Burak Yılmaz hakkında konuştu.

Bilic Galatasaraylı futbolcuyu istiyor
Bilic, öncelikle Türkiye ile Hırvatistan'ın Avrupa Şampiyonasında aynı gruba düşmesi hakkında şunları söyledi:

‘'Çok zor bir grup. Tüm dört takım için zor bir grup. En zor grup bence. İspanya, Hırvatistan, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti var. Türkiye 4. torbadaydı. Torbanın en zor takımı. Kimse Türkiye ile eşleşmek istemedi. İspanya ve Hırvatistan da öyle. Çok zor bir grup. İspanya için de zor. Türkiye ile Hırvatistan olarak kötü hatıralarımız var ama iyi hatıralarımız da var. Hatırlarsanız 2008'de bizi penaltılar ile yendiler. Ben milli takım teknik direktörüydüm ama iyi hatıralarımız da var. Euro 2012 play-off'unda Türkiye'yi yendik. Onları İstanbul'da 3-0 yendik. Zagreb'de 0-0 berabere kaldık. Türkiye'ye karşı iyi anılarımız da var'
Beşiktaş dönemi hakkında konuşan Slaven Bilic, İngiltere'de büyük maçlarda başarılı olmasına karşın Türkiye'de derbi kazanamaması hakkında ise şunları söyledi: 'Türkiye'deki birçok derbide biz kazanmayı hak ettik. Büyük kulüplere karşı kaybetmeyi hak etmedik. Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı. Sebep hakem değildi. İngiltere'deki gibi Türkiye'de de bu maçları kazanmak istiyorduk. Biz her maçı kazanmak istedik. İyi bir takımdık. Kazanacak kapasitedeydik ama bir şekilde olmadı. Şimdi İngiltere'de oluyor. Bunun net sebebi yok. Sadece oldu işte.

TOLGA'YA SAHİP ÇIKTI
Hırvat teknik adam, eski kalecisi Tolga Zengin'e ise sahip çıkarak, 'Bence Beşiktaş 55 dakika çok iyi oynadı. 70. dakikaya kadar oyunu kontrol etti. Gol attı. Her şey çok iyi gidiyordu. Beşiktaş'ın turu geçmesi kesin gibiydi. Türkiye'de çok yaygın bir şey var. Her yerde suçlanacak bir futbolcu bulunuyor. Bu seviyelerde her zaman onlar eleştiriliyor. Açıkçası bu sezon Beşiktaş'ı eskisi kadar izleyemiyorum. Ama şunu diyebilirim ki Tolga bu sezon çok maç kurtardı. Tolga takım kaptanı. Beşiktaş'ın lider olmasındaki sebeplerden biri. Her kaleci gibi hata yaptığında eleştiriliyor. Tolga iyi gidiyor. Tolga çok tecrübeli bir adam. Hassas biri. Kulübü düşünüyor. Tolga'nın yeniden ayağa kalkacağına eminim. Eskisi gibi iyi olacak. Bu takımın kalecisi ve kaptanı' ifadesini kulllandı.

Bilic, son olarak West Ham United'a transfer olacağı yönünde haberler çıkan Galatasaraylı Burak Yılmaz hakkında da konuştu: 'Burak Yılmaz'ı West Ham'a istedim ama oyuncu transferi hakkında konuşamam. Bunun hakkında halka açık demeç veremem'.