Greenpeace Uluslararası İcra Direktörü Naidoo Açıklaması

"21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda mutabakat sağlanan sera gaz emisyonunun düşürülmesiyle ilgili hedefler yeterli değil"

PARİS - Greenpeace, 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) mutabakat sağlanan sera gaz emisyonunun düşürülmesiyle ilgili hedeflerin yeterli olmadığını savundu.

Greenpeace Uluslararası İcra Direktörü Kumi Naidoo, yaptığı yazılı açıklamada, konferansta üzerinde anlaşma sağlanan metnin, fazla olumlu gelişmeye neden olmayacağını, fosil yakıt endüstrisine darbe vuracağını öne sürdü.

Metinde, küresel ısınmanın artmasına neden olan başlıca ülkeler ve kuruluşlar için yeterli yaptırımlara yer verilmediğini iddia eden Naidoo, "Anlaşma, müzmin adaletsizlikleri sürdürüyor. Bu sorunu yaratan ülkeler, yaşamlarını ve diğer varlıklarını kaybeden insanlara çok az yardım sözü veriyor" ifadesini kullandı.

Öngörülen önlemlerin, hedeflerin yakalanmasında yeterli olmadığını belirten Naidoo, şunları kaydetti:

"Küresel ortalama sıcaklık artış limiti için 1,5 derecelik bir duvar belirlendi ancak bizi bu hedefe ulaştıracak yeterli uzunlukta basamak yok. Sera gaz emisyonunun düşürülmesi ile ilgili hedefler yeterli değil. Sera gaz emisyonlarının yüzyılın ikinci yarısında sıfıra düşürülmesi hedefi bizim 2025 yılına kadar fosil yakıtlarını aşamalı olarak bitirmemiz anlamına geliyor."

Kaynak: AA