Gol yollarındaki en tehlikeli savunmacı

Almanya Birinci Futbol Ligi ekibi Darmstadt 98'in teknik direktörü Dirk Schuster ve takım arkadaşları, Türk asıllı Alman savunma oyuncusu Aytaç Sulu'dan övgüyle bahsetti.

ÖRNEK OYUNCU
Schuster, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaptan Aytaç Sulu'nun takım içinde çok önemli bir yere sahip oluğunu belirterek, 'Aytaç Sulu hem saha içinde hem saha dışında örnek bir futbolcu. Her zaman takımın ve kulübün çıkarlarını düşünen bir oyuncu' ifadelerini kullandı.

GOL ATMAK İSTİYOR
Darmstadt 98'in orta saha oyuncusu Jerome Gondorf da takım arkadaşının gol yollarında etkili olmasına ilişkin, Aytaç Sulu'nun her zaman rakibinden iyi bir şekilde kurtulduğunu vurgulayarak, 'Duran toplarda mutlaka gol atmak istiyor. Onun bir savunma oyuncusu olarak goller atması, takımımız için mükemmel' şeklinde konuştu.

Takımın diğer bir orta saha oyuncusu Florian Jungwirth ise Aytaç Sulu ile duran topları çok çalıştıklarını ifade ederek, 'Onun gibi zamanlamayı ve koşu yollarını bilen özel oyunculara ihtiyacımız var. Aytaç'ın takımda gol kralı olmak için büyük şansı var' değerlendirmesinde bulundu.

PERFORMANSIYLA GÖZ DOLDURUYOR

Bu sezon Bundesliga'ya yükselen Darmstadt 98'in kaptanlığını yapan Aytaç Sulu, ligde 15 maçta da forma giydi. Hem defansta hem de forvetteki mücadelesiyle dikkati çeken 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon şu ana kadar ligde 4, Almanya Federasyon Kupası'nda (DFB) da bir olmak üzere 5 golle takımın başarısına önemli katkı sağladı.

Alman Kicker dergisi tarafından ligin gol yollarındaki en tehlikeli savunma oyuncusu olarak gösterilen Aytaç Sulu'nun, ligdeki gollerinin tümünü duran toplardan ve deplasmanda kaydetmesi dikkati çekti. Tecrübeli futbolcu, Bundesliga'da Darmstadt 98'in attığı 15 golün 4'ünü kaydederek takımda 5 gol atan Marcel Heller'in ardından en skorer oyuncu durumunda bulunuyor.

ATTIKÇA TAKIMI PUAN KAZANIYOR

Ligde kritik gollere imza atan Aytaç Sulu, 4. haftada deplasmanda Bayer Leverkusen'ı ve 15. haftada Eintracht Frankfurt'u 1-0 yendikleri karşılaşmalarda takımını galibiyete taşıdı. Darmstadt ekibi, ligin 7. haftasında da Aytaç Sulu'nun Borussia Dortmund'a karşı 90. dakikada attığı golle 2-2'lik skoru yakalayarak bir puan kazandı. Ingolstadt'a 3-1 mağlup oldukları maçta da takımının golünü atan savunma oyuncusu, sezonun ilk karşılaşmasında ise Hannover 96'ya karşı topu kendi kalesine gönderdi ve karşılaşma 2-2 sona erdi.