Fenerbahçe Liderliği Garantiledi!

THY Euroleague’in 9. hafta mücadelesinde, A Grubu’nda yer alan Fenerbahçe, Ülker Sports Arena’da Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı ağırladı. Mücadeleyi sarı-lacivertliler, 79-61’lik skorla kazandı.

Karşılaşmaya iki takım da pota altında etkili başladı.

Zirbes ve Jovic’in sayılarıyla farkı 5’e çıkaran Kızılyıldız, skoru 15-10’a getirdi. Daha sonra toparlanan sarı-lacivertliler, farkı azaltsa da periyodu 20-18 geride kapadı.

İkinci periyoda sarı-lacivertliler Vesely’nin serbest atıştan bulduğu sayıyla başladı.

Simonovic’in üçlüklerine engel olamayan Fenerbahçe 23-19 geriye düştü. Hücumda istediğini yapamayan sarı-lacivertliler, Kızılyıldız’ı savunmada durduramayınca, kırmızı-beyazlılar periyodun bitimine 6 dakika 55 saniye kala farkı 9’a çıkardı ve skoru 30-21’e getirdi. Udoh’un pota altı sayıları ve Antic’in üçlüğü ile 5-0’lık seri yakalayan sarı-lacivertliler farkı 4’e indirerek skoru 33-29 yaptı. Bogdonovic’in üçlüğü öne geçen Fenerbahçe, periyodu 39-37 önde tamamladı.

Üçüncü periyoda Fenerbahçe, Bogdanovic’in iki sayılık atışı ile başladı.

Sarı-lacivertliler, daha sonra 8-0’lik seri yakaladı ve skoru 47-37’ye getirdi. Kızılyldız, bu periyottaki ilk sayılarını periyodun bitimine 5 dakika 15 saniye kala Simonovic’in üçlüğü ile buldu. Stimac’ın sayılarıyla kırmızı-beyazlılar 7-0’lık seri yakalayarak, skoru 47-44’e getirdi. Farkı yine açan Fenerbahçe, son periyoda 58-51 önde girdi.

Son periyoda da hücumda etkili başlayan sarı-lacivertliler, Datome’nin sayılarıyla farkı 18’e çıkardı ve skoru 69-51’e getirdi. Kızılyıldız’ın bu periyottaki ilk sayısı Miller’in üçlüğü ile geldi. Oyunu ve skoru kontrol eden Fenerbahçe, Kızılyıldız’ı 79-61 mağlup etti.

HICKMAN 260 GÜN SONRA PARKEDE

Öte yandan 26 Mart 2015 Perşembe günü oynanan THY Euroleague Top 16 karşılaşması olan Fenerbahçe - Unicaja Malaga maçında aşil tendonundan sakatlanan Ricky Hickman, 260 gün sonra sarı-lacivertlilerin Kızılyıldız ile oynadığı Euroleague maçında parkelere döndü. Hickman, karşılaşmada 1 dakika 5 saniye süre aldı ve 2 sayı, 1 ribaund ile takımına katkıda bulundu. Ayrıca taraftarlar Hickman oyuna girerken alkış tutarak, sevgi gösterisinde bulundu.

SIRP TARAFTARLARI KARŞILAŞMAYA GELMEDİ

Fenerbahçe- Kızılyıldız karşılaşması öncesinde Sırp taraftarların gelmeyeceği açıklamıştı. Mücadele öncesinde polis ekipleri, olası çıkacak olaylara istinaden karşılaşmanın oynanacağı Ülker Sporst Arena ve çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alınırken, Kızılyıldız taraftarları maça gelmedi.

SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Luigi Lamonica xx, Benjamin Jimenez xx, Jurgis Lauiınavicius xx

FENERBAHÇE: Hickman x 2, Udoh xx 13, Melih x, Antic xx 12, Bogdanovic xx 10, Ömer x 2, Sloukas xx 9, Berk x, Vesely xx 9, Kalinic xx 7, Ali Muhammed x 3, Datome xx 12

BAŞANTRENÖR: Zelemir Obradovic

KIZILYILDIZ: Williams x 2, Rebic x, Thompson x 2, Dangubic x 2, Lazic xx 6, Tejic x 2, Simonovic xx 15, Guduric x, Jovic xx 6, Miller x 3, Maik Zirbes xx 12, Stimac xx 11

BAŞANTRENÖRÜ: Dejan Radonjic

1. PERİYOT: 20-18(Kızılyıldız lehine)

DEVRE: 39-37 (Fenerbahçe lehine)

3. PERİYOT: 58-51 (Fenerbahçe lehine)

Kaynak: İHA