Alanyaspor - Adanaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 15. haftasında Alanyaspor sahasında Adanaspor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik adamı mücadeleyi değerlendirdi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, 3 puanı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade ederek, "Takımım gol yemeden gol atma özelliğini ortaya koyduğu zaman daha net kazanabiliyor. Dolayısıyla 1-0’ın altından kalmak için 2. yarıya gerçekten çok iyi başladık. Çok arzulu oynadık. Çok mücadele eden bir görüntü gösterdik. Golü de bulduk. Pozisyonlara da girdik. Bunlar gol olmadı, kaleciden döndü. En sonunda ’yenemiyorsan yenilme’ mantığıyla bir değişiklik yaptık ama attığımız auttan gol yedik. Bizim için üzücü bir olay. Dolayısıyla bu tür eksiklikleri, bu tür yanlışları önümüzdeki günlerde çözmemiz gerekiyor" dedi.

"SERİYE BAĞLAMAK LAZIM"

Kalpar, seri yakalamak istediklerini belirterek, "2 maç üst üste kazananlar hemen tepeyi yakalıyor. 2-3 maç kaybedenler orta sıralara geriliyor. Şu anda Karabük’ün yenilmesiyle bu hafta için baraj biraz daha düştü ama bunları yakalamak için maç kazanmak lazım. Seri yakalamak lazım. Biz bir seri yakalayarak 22 puanı toplayabilmiştik. Şimdi seri bozuldu. Tekrar bir seriye bağlamak lazım. İlk yarının bitimine 2 maç kaldı. Bu 2 maçı kazanarak başlamamız lazım. Kazandığımız takdirde ilk yarıyı 28 puanla tamamlamış olacağız. Bu da bizim için iyi olur. 2. yarıya da artık neyimiz var, neyimiz yoku masaya yatırıp, eksiklerimizi ve olması gerekenleri konuşarak takımı daha iyi bir pozisyona getirebileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

ADANASPOR CEPHESİ

Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ise, net pozisyonlar kaçırsalar da 3 puanı aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Alanyaspor takımı ne kadar bireysel oyunculardan bir ekip olsa da, bir takım zaafları ve sıkıntıları vardı. Biz ona yönelik çalışmalarımızı yaptık. Savunmada boşluk verebilen bir takımla oynayacağımızı düşünüyorduk. Nitekim öyle oldu. Kazandığımız için mutluyuz. Bu 3 puan bizim için önemli ve bunun devamını da getirmek zorundayız. Onun için futbolcu arkadaşlarımızı kutluyorum. 2 gol attık. Net 4-5 pozisyon kaçırdık. Daha da farklı olabilirdi ama sonuç itibarıyla Alanya deplasmanında alınan 3 puanın önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA